Regele Charles a salutat eforturile lui Benedict al XVI-lea de apropiere între catolici şi protestanţi


Regele Charles al III-lea, capul Bisericii anglicane, a salutat sâmbătă „eforturile constante” ale Papei emerit Benedict al XVI-lea în favoarea păcii şi a apropierii între catolici şi protestanţi, adăugând că a primit vestea morţii sale cu o „profundă tristeţe”, transmit AFP și Agerpres.

Regele Charles al III-leaFoto: Ben Stansall/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Îmi amintesc şi de eforturile sale constante de promovare a păcii şi bunăvoinţei pe lângă toate popoarele, precum şi de întărire a relaţiilor dintre comunitatea anglicană mondială şi biserica romano-catolică”, a spus suveranul britanic.

Regatul Unit, aminteşte AFP, a cunoscut 30 de ani de conflict intercomunitar în Irlanda de Nord, finalizat prin Acordul din 1998, iar Benedict al XVI-lea a efectuat o vizită istorică în provincia britanică în 2010.

Preşedintele Irlandei, Michael D. Higgins, i-a adus la rândul său un omagiu sâmbătă fostului papă, salutând „interesul său constant pentru pace în Irlanda de Nord”.

Şi liderul Bisericii catolice din Irlanda, Eamon Martin, şi-a exprimat „tristeţea” după decesul lui Benedict al XVI-lea şi a salutat totodată reacţia acestuia la scandalul abuzurilor din interiorul bisericii, a consemnat DPA.

Papa emerit Benedict al XVI-lea a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, a anunțat Vaticanul.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Acer Nitro 5, laptop de gaming solid ca design și performanță [TECH REVIEW]

Urmatoarea stire

Klaus Iohannis, mesaj de Anul Nou: Provocările de proporții istorice pe care le-am înfruntat au evidențiat capacitatea românilor de a rămâne solidari și uniți

Stiri pe aceeasi tema