Regatul Unit infirmă că tancurile Challenger 2 livrate Ucrainei ar avea un risc ridicat de radiațiiRegatul Unit a confirmat că va furniza Ucrainei gloanțe cu capacitate de penetrare a blindajului, alături de tancurile Challenger 2, dar a insistat că au un risc scăzut de radiații.

Uraniul sărăcit „este un component standard și nu are nicio legătură cu armele nucleare”, a declarat Ministerul Apărării.

„Armata britanică a folosit uraniu sărăcit în proiectilele sale de penetrare a blindajului de decenii de zile”, a adăugat declarația.

„Rusia știe asta, dar încearcă deliberat să dezinformeze. Cercetările independente ale oamenilor de știință din grupuri precum Royal Society au evaluat că orice impact asupra sănătății personale și a mediului de la utilizarea munițiilor cu uraniu sărăcit este probabil să fie scăzut”, potrivit orange.ro.

Regatul Unit a livrat tancurile Challenger 2 către Ucraina, dar riscul de radiații nu e crescut, propaganda lui Putin fiind „dezinformare clasică”

Col Hamish de Breton-Gordon, fost comandant de tancuri al Armatei Britanice și expert în arme chimice, a declarat că comentariile dictatorului Putin propagă „dezinformare clasică”.

El a declarat că este „ridicol” să sugereze că proiectilele cu uraniu sărăcit au legătură cu armele nucleare, care folosesc uraniu îmbogățit, potrivit BBC.

Marea Britanie va da Ucrainei tancuri Challenger 2

Marea Britanie va furniza Ucrainei tancuri Challenger 2, devenind prima ţară care trimite tancuri grele de factură occidentală pentru a ajuta Kievul în faţa invaziei ruse, a anunţat sâmbătă Downing Street, relatează AFP.

Într-o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a subliniat „voinţa Regatului Unit de a-şi intensifica sprijinul pentru Ucraina, în special prin furnizarea de tancuri Challenger 2 şi sisteme de artilerie suplimentare”, a precizat Downing Street într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Marea Britanie va da Ucrainei tancuri Challenger 2, Zelenski fiind foarte mulțumit de sprijinul Regatului Unit

Preşedintele Zelenski a mulţumit Regatului Unit pe Twitter pentru că a luat decizii care „nu numai că ne vor întari pe câmpul de luptă, dar vor trimite şi semnalul potrivit altor parteneri”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO. Un pacient ieșit din moarte clinică spune că l-a văzut pe diavol. Detalii șocante

Urmatoarea stire

Război în Ucraina, ziua 392. Volodimir Zelenski aşteaptă “dialog” cu China privind iniţiativele de pace

Stiri pe aceeasi tema