Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea la 54 milioane de tone, din cauza invaziei ruse

Recolta de cereale a Ucrainei în acest an ar putea totaliza doar 54,1 – 55,7 milioane de tone, faţă de nivelul record de 86 milioane de tone, din cauza invadării ţării de către Rusia.

Recolta de cereale a Ucrainei va sădea din cauza războiului

Analiştii companiei de consultanţă APK-Inform estimează că recolta ar putea include 19 milioane de tone de grâu, 30 milioane de tone de porumb şi 5,5 milioane de tone de orz.

Analiştii avertizează că exporturile de cereale în sezonul 2022/2023 ar putea scădea la 22,6 – 38,8 milioane de tone, din cauza reducerea suprafeţei cultivate şi a dificultăţilor logistice.

De asemenea, producţia de floarea soarelui a Ucrainei în sezonul 2022/2023 ar putea totaliza 3,5 – 4,9 milioane de tone, faţă de cinci milioane de tone în sezonul 2021/2022, au estimat analiştii APK-Inform.

Exporturile de ulei de floarea soarelui ar urma să se situeze la 3 – 4,6 milioane de tone în sezonul 2022/2023 in 2022/23, în funcţie de recoltă şi de problemele logistice.

Înainte de război, Ucraina era cel mai mare producător şi exportator global de ulei de floarea soarelui.

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbuşit 

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbuşit de când Rusia a invadat ţara şi a închis porturile sale de la Marea Neagră, ceea ce a dus la creşterea preţurilor mondiale la alimente şi a provocat temeri de penurie în Africa şi Orientul Mijlociu.

La sfârşitul lunii iulie, trei porturi de la Marea Neagră au fost deblocate în baza unui acord între Moscova şi Kiev, negociat de Naţiunile Unite şi Turcia.

Dar chiar şi cu porturile deschise, exporturile agricole ale Ucrainei sunt semnificativ mai mici decât înainte de conflict, când Ucraina exporta până la 6 milioane de tone de cereale pe lună.

Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere cu 51,6% faţă de anul precedent, la 2,99 milioane de tone în sezonul 2022/23, până la 19 august, a anunţat săptămâna trecută Ministerul Agriculturii.Exporturile de cereale pentru sezonul 2021/22, care s-a încheiat la 30 iunie, au crescut cu 8,5%, la 48,5 milioane de tone, datorită livrărilor puternice înainte de invazia Rusiei din 24 februarie.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Competiție spectaculoasă la “Mioveni Street Workout Challenge”

Urmatoarea stire

“Nu ne-a furnizat nimic. Nimic. Zero!”

Stiri pe aceeasi tema