Recensământ 2021: Biserica Ortodoxă a pierdut 2 milioane de credincioși : Europa FM


În ultimii 10 ani, de la anteriorul recensamant, Biserica Ortodoxă a pierdut peste 2 milioane de credincioși – arată datele parțiale publicate de Institutul Național de Statistica.

La recensământul 2021 realizat în 2022, doar 86% dintre cei care au raspuns chestionarelor și-au declarat confesiunea. Iar dintre ei, 85% au afirmat ca sunt ortodocși. În cifre absolute, numărul credincioșilor ortodocși din România a scăzut de la 16,3 milioane la 13,9, în condițiile în care și totalul populației s-a împuținat cu mai mult de un milion.

4,5% din populație s-a declarat romano-catolică, în scădere ușoară la fel ca reformații, care reprezinta 3,2% din cei care au ales să-și declare religia.

Crește însă procentajul penticostalilor: acum 2,5%, fata de 1,9% – în urmă cu un deceniu. Credincioșii greco-catolici numără 0,7% din populație, baptistii – 0,6%, iar musulmanii: 0,4%, la egalitate cu credincioșii adventiști de ziua a șaptea.

La recensământul realizat în 2022, aproape 1% dintre locuitorii Romaniei s-au declarat „fără religie”, atei sau agnostici. Numărul lor este însă aproape dublu față de acum 10 ani: peste 57 de mii, majoritatea fiind bărbați.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bihor: Primarul unei comune ar fi falsificat rezultatele recensământului și ar fi trecut pe hârtie case care nu există în realitate

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Veşti bune pentru europeni în plin sezon rece. Preţul gazelor, la cel mai redus nivel din februarie 2022

Urmatoarea stire

Nicoleta Pârvu, fosta Miss Adolescență 2016, a murit după ce a născut gemene. Modelul avea doar 25 de ani

Stiri pe aceeasi tema