Războiul din Ucraina, ziua 549. Contraofensiva ucraineană este încetinită în Zaporojie / Rusia se regrupează în estul Ucrainei / SUA vor antrena piloţi ucraineni pe avioane F-16Zelensk a discutat cu Biden despre antrenarea de către SUA a piloţilor ucraineni

Statele Unite vor ajuta la instruirea piloţilor şi inginerilor ucraineni pe avioane de luptă F-16, a declarat vineri preşedintele Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a declarat că a vorbit joi cu preşedintele american Joe Biden pentru a discuta planurile.

“A fost o conversaţie bună”, a declarat Zelenski în discursul său de seară. “Am discutat despre cum să consolidăm în continuare libertatea. Şi avem un nou acord important: America se va alătura pregătirii piloţilor şi inginerilor F-16”, a adăugat el.

Joi seară, Casa Albă a confirmat că Biden şi Zelenski au discutat despre începerea pregătirii piloţilor de vânătoare ucraineni. Această pregătire ar trebui să înceapă în octombrie, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Rusia se regrupează în estul ţării, susţine un comandant ucrainean

Forţele Moscovei se regrupează în teritoriile ocupate din estul Ucrainei înaintea unei noi ofensive, a declarat un comandant ucrainean de rang înalt.

“După o lună de lupte crâncene şi pierderi semnificative în direcţiile Kupiansk şi Liman, inamicul îşi regrupează forţele şi mijloacele, aruncând simultan brigăzi şi divizii nou formate de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a scris generalul Oleksandr Syrskyi pe Telegram.

Syrskyi, care este comandantul forţelor terestre ale armatei ucrainene, a declarat că obiectivul principal al acestor măsuri este “creşterea nivelului potenţialului de luptă şi reluarea operaţiunilor ofensive active”.

Deşi nu a oferit mai multe detalii despre regrupare, el a spus că forţele ruse au continuat bombardamentele şi atacurile aeriene.

“În astfel de condiţii, trebuie să luăm rapid toate măsurile pentru a ne întări apărarea pe liniile ameninţate şi să avansăm acolo unde este posibil”, a spus el.

Autorităţile regionale din Ucraina au anunţat la începutul acestei luni o evacuare obligatorie a civililor din apropierea frontului din Kupiansk din cauza bombardamentelor zilnice ale Rusiei.

Raidurile aeriene consntante ale Rusiei încetinesc ofensiva Ucrainei în Zaporojie

Un ofiţer militar ucrainean care luptă pe frontul din sudul regiunii Zaporojie spune că unităţile ucrainene “aproape au atins” principalele linii de apărare ruse, dar au multiple provocări pentru a progresa în continuare.

Ofiţerul anonim, deoarece nu este autorizat să vorbească în mod oficial, a declarat că zona dintre satele Robotine şi Verbove “este cea mai fierbinte în acest moment”.

“Aproape am ajuns la principalele lor linii de apărare. Avem progrese tactice constante şi ne recuperăm treptat teritoriul”, a spus ofiţerul.

Dar trupele ruse au retras artileria, iar aviaţia lor este în permanenţă la lucru…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema