Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 97. Rusia bombardează masiv Ucraina, după presupusul atac cu dronă asupra Moscovei / Rafinărie rusească în flăcări / Medvedev îi răspunde dur ministrului britanic Cleverly / Putin se va întâlni cu Erdogan 

UPDATE 21:42 – SUA vor furniza Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană, muniţie în urma apariţiei atacurilor ruseşti 

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, John Kirby, a anunţat în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă din 31 mai că SUA vor oferi Ucrainei mai multă apărare aeriană ca răspuns la amplificarea atacurilor ruse din ultima lună.

UPDATE 19:42- Zelensky vizitează regiunea Odesa pentru a se întâlni cu şefii militari şi ai forţelor de ordine

Preşedintele Volodymyr Zelensky a vizitat regiunea Odesa pe 31 mai, întâlnindu-se cu şefii militarilor regionali şi ai forţelor de ordine pentru a discuta despre situaţia din regiunea de sud.

 

UPDATE 17:30 Forţele ruseşti bombardează regiunea Herson, rănind 3 persoane, inclusiv doi copii.

Trei persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite de bombardamentele ruseşti din regiunea Kherson pe 31 mai, potrivit rapoartelor oficialilor locali.

UPDATE 17:15 Rusia construieşte noi facilităţi pentru sortarea şi depozitarea cadavrelor soldaţilor săi morţi

Rusia construieşte facilităţi pentru sortarea şi depozitarea cadavrelor soldaţilor săi ucişi în timpul invaziei Moscovei în Ucraina, a afirmat pe 31 mai serviciul de informaţii militare ucrainean (HUR).

UPDATE 17:00 Germania ordonă închiderea a 4 din cele 5 consulate ruseşti după ce Moscova a expulzat personalul german

Guvernul german a transmis Rusiei să închidă patru din cele cinci consulate ale sale din Germania, ca represalii pentru expulzarea de către Moscova a personalului german din Rusia.

UPDATE 16:15 Medvedev: Marea Britanie duce un “război nedeclarat” împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev, şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei şi fost preşedinte rus, a afirmat că Marea Britanie duce un “război nedeclarat împotriva Rusiei” prin furnizarea de arme Ucrainei, ceea ce face din oficialii britanici “ţinte militare legitime”.

Şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin , a cerut procurorilor să investigheze „crimele” comise de înalţi oficiali ai apărării ruşi înainte şi în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia. 

Prigojin s-a certat în mod deschis cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi cu alţi oficiali de rang înalt timp de o lună, acuzându-i că au sabotat armata Rusiei prin incompetenţă.

„Astăzi am trimis scrisori comisiei de investigaţie şi parchetului din Federaţia Rusă cu o cerere de verificare a faptului săvârşirii unei infracţiuni în timpul pregătirii şi în timpul desfăşurării SMO [operaţiunii militare speciale] de înalţi funcţionari ai ministerului apărării”, a spus Reuters, citat de Prigozhin.

„Aceste scrisori nu vor fi publicate din cauza faptului că autorităţile de anchetă se vor ocupa de acest lucru.

UPDATE 15:00…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema