Război Rusia – Ucraina, ziua 206 LIVE TEXT. Kievul vrea reluarea exporturilor de amoniac în schimbul prizonierilor de război. Putin amenință cu noi atacuri asupra infrastructurii civile – ISW


  • Război Rusia – Ucraina, desfăşurarea evenimentelor pe zile. Ziua 1-50, aici
  • Război Rusia – Ucraina, desfăşurarea evenimentelor pe zile. Ziua 51 – 110, aici
  • Război Rusia – Ucraina, desfăşurarea evenimentelor pe zile. Ziua 111 – 190, aici
  • Război Rusia – Ucraina, desfăşurarea evenimentelor pe zile. Ziua 191 – prezent, aici

Update 07:20 Kievul propune reluarea exporturilor de amoniac la schim cu prizonierii de război capturați de ruși

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat vineri că va susţine ideea reluării exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina numai dacă Moscova îi predă pe prizonierii de război, o idee respinsă rapidă de Kremlin, notează Agerpres.

Într-un interviu pentru Reuters, Zelenski a declarat că a propus o înţelegere la Naţiunile Unite privind reluarea transportului de amoniac rus prin Ucraina pentru a atenua lipsa globală de îngrăşământ.

“Sunt împotriva furnizării de amoniac din Federaţia Rusă prin teritoriul nostru. Aş face-o doar în schimbul prizonierilor noştri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU”, a spus el în interviul realizat de la biroul său prezidenţial.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins ideea, a indicat agenţia de presă TASS. “Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”, a întrebat el.

Update 07:00Macron condamnă “în cei mai fermi termeni atrocităţile comise la Izium, în Ucraina, sub ocupaţie rusă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a condamnat vineri “în cei mai fermi termeni atrocităţile comise la Izium, în Ucraina, sub ocupaţie rusă”, după descoperirea a sute de cadavre îngropate sumar în apropierea acestui oraş recucerit de ucraineni de la forţele ruse, potrivit Kievului, relatează AFP.

“Autorii vor trebui să răspundă pentru faptele lor. Nu există pace fără dreptate”, a adăugat preşedintele francez într-un mesaj postat pe Twitter.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri forţele ruse că sunt nişte “ucigaşi” şi “torţionari” după descoperirea a sute de corpuri îngropate sumar într-o pădure din apropiere de Izium, unde au fost descoperite şi “săli de tortură”, notează AFP.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Este foarte important să avem continuitate în rezultate și în joc!”

Urmatoarea stire

Cum A Ajuns Diana Șoșoacă Să Conteze Mai Mult în Societatea Noastră Decât Andrei Pleșu. De Ce Tac Intelectualii?

Stiri pe aceeasi tema