Război în Ucraina, ziua 409. Ucraina că dezvăluirile despre planurile militare sunt falseRăzboi în Ucraina, ziua 409. Departamentul american al Apărării a iniţiat o anchetă în cazul documentelor secrete americane apărute online, care ar conţine date despre planuri ale ofensivei militare ucrainene, dar Administraţia de la Kiev susţine că datele nu sunt reale, iar Rusia a denunţat rolul SUA şi al NATO în conflict.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Mesajul lui Xi Jinping despre războiul din Ucraina după discuțiile cu Emmanuel Macron la Beijing 
  • Moscova nu crede că Beijingul își va schimba poziția față de războiul din Ucraina după vizita lui Macron
  • Pentagonul investighează aparenta scurgere de informații din SUA și de la NATO despre Ucraina
  • Un dirijor ucrainean a murit în timp ce apăra orașul Kramatorsk
  • Lavrov anunță din Turcia condiția pusă de Rusia pentru negocieri de pace în Ucraina

“Departamentul Apărării este la curent cu informaţiile despre documente apărute pe reţele de socializare online şi verifică acest caz”, a declarat Sabrina Singh, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

Conform postului de televiziune CNN, documentele conţin date despre armamentul furnizat Ucrainei şi despre presupuse planuri ale ofensivei militare ucrainene. Nu este clar dacă documentele sunt reale.

“Documentele nu au nicio legătură cu planurile reale ale Ucrainei”, a reacţionat Mihailo Podoliak, consilier la Cancelaria prezidenţială de la Kiev, sugerând că datele “fictive” au fost dezvăluite de Rusia.

Chiar şi unii analişti ruşi au sugerat că datele ar putea fi false, pentru a genera confuzie privind ofensiva militară ucraineană, informează cotidianul The New York Times.

Însă Administraţia de la Moscova a comunicat că acest caz confirmă implicarea directă a Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice în conflictul din Ucraina. “Noi nu avem nici cel mai mic dubiu privind implicarea directă sau indirectă a Statelor Unite şi a NATO în conflictul dintre Rusia şi Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul de televiziune CNN.

Război în Ucraina, 7 aprilie | Pentagonul investighează aparenta scurgere de informații din SUA și de la NATO despre Ucraina

Război în Ucraina, 6 aprilie | Rușii retrag, aparent, trupe din Crimeea înaintea unei anunțate contraofensive ucrainene

Război în Ucraina, 5 aprilie | Vladimir Putin acuză serviciile secrete din Occident pentru atentatele din Rusia

Război în Ucraina, 4 aprilie | Rusia, deranjată de aderarea Finlandei la NATO. Franța intervine

Război în Ucraina, 3 aprilie | UNICEF: peste 500 de copii au fost uciși în timpul războiului din Ucraina

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema