Război în Ucraina, ziua 396. Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus! Anunțul făcut de Vladimir PutinRăzboi în Ucraina, ziua 396. ​​​​​​​Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus, a anunțat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin, potrivit BBC.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore: 

  • Vladimir Putin: Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus
  • Sursă ucraineană: rușii au atacat un centru de livrare a ajutoarelor umanitare
  • 5.000 de infractori, lăsați în libertate, după ce au luptat în grupul Wagner
  • Peste o treime dintre ucraineni cunosc cel puțin o persoană care a murit sau a fost rănită în timpul războiului
  • Zelenski: „Nu am primit nicio propunere de pace din partea lui Xi”
  • Ministru ucrainean, la ONU: Există riscul unui “scenariu Fukushima în mijlocul continentului european”

Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus, a anunțat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin, potrivit BBC.

Președintele Putin a declarat că această mișcare „nu va încălca acordurile de neproliferare nucleară”. Vladimir Putin a comparat situația cu armele americanilor din Europa, potrivit presei de stat din Rusia.

De asemenea, rușii nu vor transfera controlul asupra armelor sale către Minsk. Depozitul pentru armele din Belarus va fi construit până la 1 iulie. 

Putin nu a precizat când vor fi transferate armele în Belarus. Totuși, un număr mic de sisteme de rachete tactice Iskander, care pot fi folosite pentru a lansa arme nucleare, au fost deja transferate în Belarus. 

Va fi pentru prima dată de la mijlocul anilor ’90 încoace când Moscova va avea arme nucleare în afara țării, potrivit BBC. Regimul din Belarus este un aliat ferm al Kremlinului și un susținător al invaziei din Ucraina.

Război în Ucraina, 25 martie | Peste o treime dintre ucraineni cunosc cel puțin o persoană care a murit sau a fost rănită în timpul războiului

Război în Ucraina, 24 martie | ONU constatat atrocităţi comise de forţele militare ucrainene şi ruse împotriva prizonierilor de război

Război în Ucraina, 23 martie | Volodimir Zelenski spune că victoria e posibilă anul acesta: ”Dacă Europa ezită, răul ar avea timp să se regrupeze”

Război în Ucraina, 22 martie | Oraşul Harkov lăudat şi medaliat de Volodimir Zelenski pentru rezistenţa în faţa forţelor militare ruse

Război în Ucraina, 21 martie | Moscova ameninţă cu un “răspuns corespunzător”, după ce Londra a anunţat că va oferi Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

26 martie: ziua în care s-a născut Cristian Țopescu, cel mai mare comentator al tuturor timpurilor VIDEO

Urmatoarea stire

Horoscop 26 martie 2023. Cine sunt nativii care vor fi avantajați de astre

Stiri pe aceeasi tema