Război în Ucraina, ziua 375. Ucraina a publicat o listă cu pierderile suferite de Rusia de la începutul războiuluiRăzboi în Ucraina, ziua 375. Ministerul ucrainean al Apărării a publicat o listă cu pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului până în prezent, iar numărul soldaţilor morţi a depăşit 150.000.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Ucraina susţine că Rusia a pierdut peste 152.000 de soldaţi până astăzi
  • Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, o nouă vizită la Kiev
  • Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, vizită pe frontul din Ucraina
  • Republica Moldova anunţă înăsprirea sancţiunilor pentru Rusia

Kievul susține că Rusia a pierdut mai mult de 152.000 de oameni în războiul pe care îl duce în Ucraina, potrivit unei liste cu pierderile Kremlinului, publicată de Ministerul ucrainean al Apărării, scrie Sky News.

Ministerul ucrainean al Apărării a făcut o listă cu ceea ce pretinde a fi pierderile Rusiei în conflictul care a început în 24 februarie, anul trecut. În mod evident, este imposibil de verificat aceste cifre și este foarte probabil ca Moscova să nu fie de acord cu această listă.

Kievul susține că Rusia a pierdut mai mult de 152.000 de oameni. De asemenea, Ucraina afirmă că forțele lui Vladimir Putin au suferit pierderi de peste 3.400 de tancuri și aproape 6.700 de vehicule blindate de luptă.

În listă se susține că au fost doborâte puțin peste 300 de avioane militare și un număr ceva mai mic de elicoptere. Numărul dronelor pe care spune că le-a doborât Ucraina ar fi de peste 2.000.

Totodată, Evgheni Prigojin, fondatorul trupei de mercenari Wagner Group din Rusia, a publicat o înregistrare video care arată ceea ceea ce el a spus că sunt sicrie cu trupurile unor soldați ucraineni care sunt repatriate pe teritoriul deținut de Kiev, scrie Reuters.

În videoclip, Prigozhin, îmbrăcat în echipament militar complet, a spus: “Trimitem un alt transport de luptători ai armatei ucrainene acasă. Au luptat cu curaj și au pierit. De aceea, ultimul camion îi va duce înapoi în patria lor”.

Imaginile arată bărbați în uniformă care bat în cuie sicrie de lemn și le încarcă într-un camion.

Război în Ucraina, 4 martieSUA anunţă un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina | Republica Moldova, anunţul momentului

Război în Ucraina, 3 martie | După atacurile din Briansk, Rusia se așteaptă să fie atacată în Crimeea

Război în Ucraina, 2 martie | Chișinău, sfidare la adresa Moscovei: Parlamentul condamnă invazia rusă și susține eforturile de înființare a unui tribunal pentru crime de război 

Război în Ucraina, 1 martie | Xi Jinping și Aleksandr Lukașenko cer Rusiei și Ucrainei să inițieze negocieri de pace

Război în Ucraina, 28 februarie |  Ucraina construieşte fortificaţii la graniţa cu Republica Moldova, în dreptul Transnistriei

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema