[ditty id=108033]

Război în Ucraina, ziua 324. Castorii ar putea ajuta la apărarea Ucrainei în fața atacurilor Rusiei


Război în Ucraina, ziua 324. Castorii ar putea contribui la apărarea Ucrainei în fața atacurilor rusești. Spre deosebire de alți ani, ucrainenii nu le-au mai dărâmat barajele și astfel numeroase zone au fost inundate ceea ce reprezintă o piedică naturală în calea rușilor.

Cele mai importante evenimente din ultimele ore: 

  • Rusia trimite nave de război spre Sevastopol
  • Zelenski anunță că apărătorii ucraineni din Soledar și Bahmut vor fi aprovizionați în mod prioritar cu armament
  • Parlamentarii cancelarului german Olaf Scholz optează pentru negocieri cu Rusia
  • Propaganda rusă publică un clip în care Vladimir Putin șterge pe jos cu vicepremierul guvernului de la Moscova

În jurul graniței dintre Ucraina și Belarus, există kilometri întregi cu noroi gros și câmpuri înecate de apă. Asta în urma unei ierni mai blânde decât în mod obișnuit care, potrivit specialiștilor, a creat condiții ideale pentru ucraineni pentru a-și apăra țara.

Oficialii ucraineni au avertizat că ar putea avea loc o nouă ofensivă a rușilor de pe teritoriul vecinului Belarus, care să se îndrepte spre teritoriul nordic al Ucrainei.

O unitate din Volyn, care apără zona, se antrenează pentru un eventual atac al rușilor.

”Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi, peisajul, o mulțime de râuri, care au ieșit din matcă anul acesta”, a declarat Viktor Rokun, unul dintre comandanții bunității militare.

Purtătorul de cuvânt al unității, Serhiy Khominskyi, a dezvăluit faptul că ucrainenii au un aliat neașteptat: populația locală de castori.

”Când își construiesc barajele, în mod normal, oamenii le distrug, dar nu au făcut-o anul acesta din cauza războiului, așa că acum este apă peste tot”, a spus el.

Analistul Konrad Muzyka susține că, deși o acumulare de trupe rusești ar fi fost observată în Belarus, un atac în nord-vestul Ucrainei dinspre Belarus s-ar confrunta cu dificultăți enorme.

”Este un loc oribil pentru a desfășura o operațiune ofensivă. Sunt multe cursuri de apă acolo, foarte puține drumuri”, a precizat specialistul.

Război în Ucraina, 12 ianuarie | Mișcare neobișnuită a Rusiei în Marea Neagră: nave de război, trimise în raza rachetelor ucrainene

Război în Ucraina, 11 ianuarie | Acordul privind zona de siguranță la centrala nucleară Zaporojie, tot mai dificil, anunță AIEA

Război în Ucraina, 10 ianuarie | Ministrul german de Externe a făcut o vizită-surpriză în Ucraina

Război în Ucraina, 9 ianuarie | NATO și Uniunea Europeană își întăresc cooperarea militară pe fondul războiului din Ucraina

Război în Ucraina, 8 ianuarie | Ucraina acuză Rusia că a lansat nouă atacuri cu rachete în timpul ”încetării focului”

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ce facem astăzi, 13 ianuarie 2023, în Timișoara?

Urmatoarea stire

Premier League: Fulham o învinge pe Chelsea, scor 2-1

Stiri pe aceeasi tema