Război în Ucraina, ziua 302. Joe Biden reafirmă sprijinul SUA pentru Ucraina şi anunţă furnizarea de asistenţă suplimentarăRăzboi în Ucraina, ziua 302. Președintele Joe Biden a susținu că Statele Unite ale Americii vor susține în continuare Ucraina în războiul cu Rusia. Printr-o nouă lege Ucraina va primi încă 45 de miliarde de dolari fonduri suplimentare din partea SUA.

Cele mai importante evenimente din ultimele ore:

  • Joe Biden reafirmă sprijinul SUA pentru Ucraina şi anunţă furnizarea de asistenţă suplimentară
  • Volodimir Zelenski a făcut o vizită la Casa Albă
  • SUA confirmă oficial: sistemul de rachete “Patriot” este inclus în noul pachet de asistență militară pentru Ucraina
  • Bogdan Chirieac: “Vizita lui Zelenski în SUA poate fi o portiță către negocierile de pace. Ucraina nu va negocia singură”
  • Putin acuză Occidentul vrea să dezmembreze Rusia
  • Radu Tudor: “Discursul lui Putin seamănă cu discursul lui Ceaușescu în Decembrie ’89”

După întâlnirea de miercuri seară de la Casa Albă, între președintele SUA, Joe Biden și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Joe Biden a declarat că va sprijini în continuare Ucraina.

De altfel, SUA va aloca printr-o nouă lege încă 45 de miliarde de dolari, ajutor suplimentar pentru Ucraina. Mai mult de atât, Joe Biden susține că Ucraina va primi din partea SUA o autorizație de securitate națională astfel încât departamentul Apărării să poată oferi manevrele de apărare și muniție esențiale pentru aceasta.

“Nu vă vom lăsa să fiți singuri. Și atunci când libertatea Ucrainei a fost amenințată, americanii nu au ezitat să vă acorde sprijin. Lupta Ucrainei face parte din ceva mult mai important.

Chiar înainte de începutul invaziei și de amenințările lui Putin, prin masarea de forță la frontieră, am asigurat că Ucraina va fi pregătită să se apere chiar înainte ca rușii să treacă în Ucraina. Am oferit arme pentru apărare, sisteme pentru apărare antiaeriană, muniție și multe altele.

Le mulțumesc membrilor congresului pentru sprijinul pentru Ucraina care vine de la ambele partide și pentru viitoarea lege care va aloca 45 de miliarde de dolari fonduri suplimentare pentru Ucraina, de asemenea, o autorizație de securitate națională, astfel încât departamentul Apărării să poată oferi materiale de apărare și muniție esențiale pentru Ucraina, ceea ce va întări siguranța națională.

Astăzi anunțăm o nouă tranșă de asistență pentru Ucraina, și anume 1,85 de miliarde de dolari, un pachet de asistență cu transferuri directe de echipament de care are nevoie Ucraina, dar și contracte pentru muniție de care va avea nevoie Ucraina în viitoarele luni pentru artilerie, tancuri și lansatoare de rachete.

Vrem să ne manifestăm clar în fața ceea ce face Rusia atunci când atacă intenționat infrastructura esențială a Ucrainei”, a declarat președintele Joe Biden.

Război în Ucraina, 21 decembrie | “Pachetul de Crăciun” al SUA pentru Ucraina include rachete “Patriot”

Război în Ucraina, 20 decembrie | Vladimir Putin a indicat că Rusia antrenează piloți din Belarus pe avioane capabile să transporte arme nucleare

Război în Ucraina, 19 decembrie | Lukașenko, cu ocazia vizitei lui Putin la Minsk: “Sper că Occidentul va asculta vocea rațiunii!”

Război în Ucraina, 18 decembrie | Ucrainenii şi-au reluat atacurile în regiunea rusă Belgorod. Un mort şi cinci răniţi

Război în Ucraina, 17 decembrie | Sirenele de raid aerian au sunat iar în toate regiunile din Ucraina. Explozii raportate în Odesa

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

În fața ta cu Mircea Popa: Școala nu te pregătește pentru realitatea asta

Urmatoarea stire

“E greu să ai o prietenie după o relație de iubire cum am avut noi”

Stiri pe aceeasi tema