Război în Ucraina, ziua 293. Zelenski a propus Grupului G7 organizarea unui summit pentru pace şi a cerut resurse suplimentareRăzboi în Ucraina, ziua 293. Preşedintele Ucrainei a propus, la reuniunea Grupului G7, organizarea unui summit mondial pentru obţinerea păcii şi a explicat că are nevoie de armament suplimentar şi energie.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Zelenski a propus Grupului G7 organizarea unui summit pentru pace şi a cerut resurse suplimentare
  • Oficial SUA: Rusia folosește cartușe vechi de 40 de ani
  • Liderii G 7 au afirmat, luni, că îl vor trage la răspundere pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru “crimele de război” comise în Ucraina şi au avertizat că utilizarea armelor de distrugere în masă va fi urmată de “consecinţe”
  • Kievul anunță bombardamente masive ale rușilor în orașul Herson, din care trupele Moscovei s-au retras acum o lună
  • Consiliul Uniunii Europene a ajuns la un acord politic pentru suplimentarea asistenței de securitate acordate Ucrainei și altor state partenere
  • “Negustorul morții” s-a înscris în partidul fondat de Vladimir Jirinovski
  • Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că e pregătit să discute cu Vladimir Putin
  • Cehia și-ar putea susține industria de armament cu lucrători din Ucraina
  • Un “pachet însângerat” a ajuns la Ambasada Ucrainei din Grecia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus, la reuniunea Grupului G7, organizarea unui summit mondial pentru obţinerea păcii şi a explicat că are nevoie de armament suplimentar şi energie, informează cotidianul Le Monde.

Volodimir Zelenski a fost invitat la summitul prin videoconferinţă al Grupului naţiunilor puternic inductrializate (G7).

“Ucraina are nevoie de tancuri moderne, de sisteme de artilerie şi de rachete cu raze mai lungi de acţiune”, a afirmat Volodimir Zelenski la reuniune.

De asemenea, Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de două miliarde de metri cubi de gaz în plus pe durata iernii. “Teroarea asupra centralelor noastre electrice ne-a forţat să utilizăm gaz suplimentar. De aceea, avem nevoie de susţinere suplimentară pe parcursul acestei ierni”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

“Propun convocarea unui summit special pe tema păcii mondiale, pentru a decide cum şi când putem implementa punctele formulei ucrainene de pace”, a afirmat Zelenski, cerând Rusiei să retragă trupele din Ucraina până la Crăciun pentru a permite un armistiţiu durabil.

Liderii G7 au condamnat din nou atrocităţile ruşilor în Ucraina

 Liderii Grupului naţiunilor puternic industrializate au afirmat, luni, că îl vor trage la răspundere pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru “crimele de război” comise în Ucraina şi au avertizat că utilizarea armelor de distrugere în masă va fi urmată de “consecinţe”.

“Crimele de război şi celelalte atrocităţi nu pot să rămână nepedepsite. Îl vom trage la răspundere pe preşedintele Putin şi pe alţi responsabili de aceste atacuri în conformitate cu dreptul internaţional”, anunţă liderii statelor din G7, în Declaraţia adoptată după summitul prin videoconferinţă de luni.

“Reafirmăm că discursul iresponsabil al Rusiei în domeniul nuclear esre inacceptabil şi că utilizarea armelor chimice, bioogice sau nucleare va declanşa o reacţie plină de consecinţe”, avertizează liderii din Grupul G7, potrivit Declaraţiei comune postate pe site-ul Preşedinţiei Franţei.

De asemenea, Grupul G7 condamnă ferm menţinerea ocupaţiei ruse asupra Centralei nucleare Zaporojie şi militarizarea complexului, cerând Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să creeze o zonă de securitate.

Din Grupul G7 fac parte Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Canada şi Japonia.

Război în Ucraina, 12 decembrieGrupul G7 condamnă atrocităţile din Ucraina şi avertizează Rusia asupra consecinţelor unui atac nuclear

Război în Ucraina, 11 decembrieOraşul Bahmut a fost “ras de pe faţa Pământului”

Război în Ucraina, 10 decembrie Vladimir Putin, noi ameninţări nucleare

Război în Ucraina, 9 decembrie | Volodimir Zelenski: ”Situația de pe linia frontului rămâne foarte dificilă”

Război în Ucraina, 8 decembrie | Putin anunță că va continua bombardamentele asupra Ucrainei, ca represalii pentru podul Crimeei

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Plata factura Vodafone – Cum se realizeaza, ce modalitati exista si alte informatii

Urmatoarea stire

Este o mare greşeală să credem că putem schimba o persoană prin simpla noastră încercare

Stiri pe aceeasi tema