Război de Crăciun. Ziua 305: Alertele au sunat în toată Ucraina, Putin zice că e gata să negocieze


Ziua 305 de război a început cu alerte aeriene care au sunat pe tot teritoriul Ucrainei, inclusiv la Kiev, după ce avioane de luptă ar fi fost ridicate în Belarus. Informația nu este confirmată, dar este cert că președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, este în Rusia, la numai 5 zile de la vizita lui Putin la Minsk.

Astăzi, Vladimir Putin a spus, într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat, că Rusia este gata să negocieze cu toţi cei implicaţi, în vederea găsirii unor soluţii acceptabile.

Iar Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de încredere și încurajare, în care a spus că este încrezător că “lacrimile vor fi înlocuite cu bucurie, speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă”.

Ziua 304 de război a adus avertismente în limba rusă de la preşedintele Zelenski şi a găsit Moscova în imposibilitatea de a continua bombardamentele în oraşele Ucrainei pentru că a rămas fără rachete.

Putin susține că e pregătit să negocieze cu toți cei implicați

Rusia este gata să negocieze cu toate părţile implicate în conflictul din Ucraina, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, informează duminică Reuters, citată de Agerpres.

“Cred că acţionăm în direcţia cea bună, ne apărăm interesele naţionale, interesele cetăţenilor noştri, ale poporului nostru. Şi nu avem altă variantă decât să ne protejăm cetăţenii”, a afirmat liderul de la Kremlin într-un interviu la televiziunea de stat.

“Suntem gata să negociem cu toţi cei implicaţi în vederea găsirii unor soluţii acceptabile, dar asta depinde de ei – nu noi suntem aceia care refuză să negocieze, ei sunt”, a susţinut Putin.

Mesaje de Crăciun:

  • Volodimir Zelenski – Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul adresat lumii şi ucrainenilor cu ocazia Crăciunului, că în ciuda situaţiei actuale, oamenii din Ucraina vor sărbători, se vor regăsi, vor cânta colinde şi se vor îmbrăţişa. El a mai spus că unii ucraineni vor “vedea prima stea” prin găurile de gloanţe din propriile case, însă este încrezător că “lacrimile vor fi înlocuite cu bucurie, speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă”. Detalii AICI.
  • Maia Sandu – Deşi pomul din acest an va avea mai puţine luminiţe, noi vom fi şi vom rămâne, cu siguranţă, de partea luminii, a transmis duminică preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj adresat tuturor celor care, „după un an greu, sărbătoresc Crăciunul în această zi”. Detalii AICI.

Evoluții pe front:

  • Sirenele aeriene au sunat în toată Ucraina – Sirenele de raid aerian au sunat duminică dimineaţa, în ziua de Crăciun, la Kiev şi în toate regiunile Ucrainei , au anunţat oficiali ucraineni, transmite Reuters. Relatări pe social media ucrainene, neconfirmate, menţionau că este posibil să se fi emis alerte de raid aerian după ce avioane ruse au fost ridicate de la sol în Belarusul vecin.
  • Atacuri mortale la Herson – Atacurile ruse lansate sâmbătă asupra regiunii ucrainene Herson s-au soldat cu 10 morţi şi 68 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ, dat publicităţii duminică pe contul său Telegram de Iaroslav Ianuşevici, şeful administraţiei militare regionale.

Alte informații relevante:

  • Impozite mai mari pentru rușii plecați – Preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a declarat că Duma de Stat pregăteşte o lege pentru a introduce impozite mai mari pentru oamenii care au părăsit ţara, aşa cum au făcut-o mulţi de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, transmite duminică Reuters. În Rusia, veniturile sunt impozitate cu 13%.
  • Lukașenko, în Rusia – Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Moscovei în campania militară din Ucraina, a sosit sâmbătă în Rusia, la doar cinci zile după ce s-a întâlnit la Minsk cu omologul său rus Vladimir Putin, potrivit EFE. Lukaşenko va participa la o reuniune informală a liderilor din fostele ţări sovietice, prevăzută pentru zilele de 26 şi 27 decembrie, la Sankt Petersburg, conform unor surse oficiale belaruse. Potrivit lui Lukaşenko, 2022 este anul cel mai intens în relaţiile belaruso-ruse, în ceea ce priveşte numărul de contacte bilaterale.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema