Raportul privind noile concedieri este fals. Washington Post a înțeles greșit


  • Directorul de comunicare Andy Stone a negat informația potrivit căreia gigantul tehnologic plănuiește mii de noi concedieri.
  • La începutul zilei, Washington Post a relatat că Meta plănuiește să concedieze mai mulți angajați.
  • Andy Stone a citat într-o serie de tweet-uri mai multe declarații anterioare ale lui Zuckerberg care sugerau că mai multe reduceri de personal urmează.

Directorul de comunicare Andy Stone a negat informația potrivit căreia gigantul tehnologic plănuiește mii de noi concedieri, potrivit Baha.

,,Cu tot respectul cuvenit” , a scris pe Twitter, adresându-se echipei editoriale a Washington Post, ,,cum să publici un articol cu un titlu/storyline care este contrazis de informațiile din același articol – precum și de cele anterioare?” .

La începutul zilei, Washington Post a relatat că Meta plănuiește să concedieze mai mulți angajați.

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, plănuiește o nouă rundă de reduceri de personal, în cadrul unui efort de reorganizare și reducere a numărului de angajați, care ar putea afecta mii de lucrători, a relatat miercuri Washington Post.

Anul trecut, compania de social media a renunțat la 13% din forța sa de muncă – peste 11.000 de angajați – în timp ce se confrunta cu creșterea costurilor și cu o piață publicitară slabă.

Meta a refuzat o solicitare de comentarii din partea Reuters, dar purtătorul de cuvânt Andy Stone a citat într-o serie de tweet-uri mai multe declarații anterioare ale lui Zuckerberg care sugerau că mai multe reduceri de personal urmează.

Zuckerberg a declarat investitorilor la începutul acestei luni că disponibilizările de anul trecut au fost „începutul concentrării noastre asupra eficienței și nu sfârșitul”. El a spus că va lucra la „aplatizarea structurii noastre organice și la eliminarea unor straturi de conducere intermediară” .

Concedierile de anul trecut au fost primele din istoria de 18 ani a Meta. Alte companii de tehnologie au redus mii de locuri de muncă, inclusiv Alphabet Inc , compania mamă a Google, Microsoft și Snap .

Meta a făcut angajări agresive în timpul pandemiei COVID pentru a face față unei creșteri a utilizării social media de către consumatorii blocați acasă. Dar afacerile au avut de suferit în 2022, deoarece agenții de publicitate au renunțat la cheltuieli în fața creșterii rapide a ratelor dobânzilor.

Meta, care valora cândva mai mult de 1.000 de miliarde de dolari, este acum evaluată la 446 de miliarde de dolari. Acțiunile Meta au scăzut miercuri cu aproximativ 0,5%.

Compania a declarat că va reduce, de asemenea, spațiul de birouri, va diminua cheltuielile discreționare și va extinde înghețarea angajărilor pentru a ține în frâu cheltuielile.

Peste 100.000 de concedieri au fost anunțate în ianuarie la companiile americane, în frunte cu cele din domeniul tehnologiei, potrivit unui raport al firmei de recrutare Challenger, Gray & Christmas Inc.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

De ce a ales Joe Biden să meargă din nou în Polonia, nu în România. Răzvan Munteanu: România încearcă să nu intre în atenția discursurilor Rusiei privind R. Moldova și a sprijinit Ucraina discret (VIDEO)

Urmatoarea stire

Primele de casare ar putea creşte pentru “Rabla Clasic” și “Rabla Plus”, în 2023. E luat în calcul și programul “Rabla pentru Flote”

Stiri pe aceeasi tema

În lumea artelor frumoase

În săptămâna 27 februarie – 5 martie Uniunea Artiștilor Plastici din România vă recomandă noi evenimente deosebite din…