Rapid reacționează în „cazul Julio Cesar” » Ce demers a făcut clubul + Mesaj pentru fani

Articol de GSP – Publicat luni, 04 iulie 2022, 10:55 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 11:30

Rapid a emis azi un comunicat în care explică situația la zi în cazul procesului cu Julio Cesar (42 de ani), fost atacant al echipei în 2008.

Azi, clubul alb-vișiniu a publicat un comunicat în care prezenta situația din proces. Rapidiștii dezvăluie că au atacat decizia TAS la Tribunalul Federal Elvețian și că au cerut, în România, o suspendarea a sancțiunii până la o decizie finală. 

Mai mult, le transmite fanilor că va putea înregistra jucătorii aduși în această vară.  

DREPTURI TV

Bani în plus, dar cu două condiții esențiale! Oferta cu șase zerouri primită de LPF din partea deținătorului drepturilor TV

Rapid, comunicat în cazul Julio Cesar

Clubul FC Rapid nu a dorit să comenteze în mod public situația din jurul acestui caz până la epuizarea tuturor căilor de atac posibile. 

Deși pornite de la persoane cu pregătire în domeniul dreptului sportiv, informațiile care circulă în presă sunt eronate, întrucât pornesc de la date incomplete sau eronate. Drept urmare, ne simțim obligați să lămurim cronologia evenimentelor, urmând ca, după soluționarea în mod irevocabil a cauzei, să revenim cu toate detaliile.

Astfel, în decembrie 2012, FIFA a obligat vechea societate Rapid, în prezent în faliment, să îl despăgubească pe Júlio César cu suma de 400.000 EUR. În luna octombrie 2020, la cererea jucătorului, FIFA a pus în executare hotărârea din 2012 și față de noua societate Rapid, obligându-ne la plata sumei de 400.000 EUR către jucător, în caz contrar urmând a fi sancționați cu interzicerea dreptului de a legitima noi jucători.

În luna noiembrie 2020, clubul Rapid a formulat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei FIFA din octombrie 2020. Acest apel a fost judecat în aprilie 2021, dar hotărârea nu a fost pronunțată și comunicată decât un an mai târziu, în luna aprilie 2022. 

Decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost atacată la Tribunalul Federal Elvețian (instanța supremă din Elveția), conform procedurii de drept comun din Elveția.

Deoarece acest dosar este încă pe rolul instanței, nu vom face precizări vizavi de motivele de recurs. Întrucât exista posibilitatea ca, instanța din Elveția să se pronunțe după începerea campionatului, clubul a întreprins și un demers în România, cu scopul de a crea posibilitatea suspendării sancțiunii, până la soluționarea dosarului din Elveția. 

Acest demers a fost menit doar să ne protejeze de situația în care am achita datoria către jucător, iar ulterior plății decizia TAS ar fi anulată de instanța civilă din Elveția (situația în care clubul ar trebui să se adreseze unei instanțe braziliene pentru recuperarea banilor). 

În final, dorim să subliniem faptul că, deși nedreaptă, această situație este cunoscută clubului de aproape 2 ani, nu reprezintă un eveniment neprevăzut, iar noii jucători vor fi prezenți în alb-vișiniu și în meciurile oficiale.

– comunicat Rapid

  • Atacantul brazilian Julio Cesar a venit la Rapid în iulie 2008, de la AEK Atena. A rezistat doar jumătate de an, perioadă în care a evoluat de 15 ori și a înscris în două rânduri.

VIDEO Denis Alibec recunoaște o ofertă bombă: „Am vorbit cu cei de la Rapid! Dar mă gândesc că am jucat la Steaua”

Citește și: 

Agenția Anti-Doping l-a suspendat iar pe Alex Ioniță, după ce fotbalistul a încălcat interdicția inițială, de un an!

Denis Alibec a recunoscut că a discutat cu giuleştenii: „Rapid sună bine, dar n-am cum să trec peste asta” + Ce-l împiedică să facă acest pas şi ce spune despre experienţa de la CFR Cluj

Citeste continuarea pe www.gsp.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un bărbat din Craiova și-a ucis soția și a ascuns crima timp de un an. Rudele o credeau în viață

Urmatoarea stire

Mireasa 2022, sezonul 5. Yana a fost testată pozitiv cu Covid-19. Ce a transmis pe rețelele de socializare logodnica lui Andrei

Stiri pe aceeasi tema