Rânjetul lui Putin: Prima reacție a liderului de la Kremlin după contraofensiva ucraineană: „Să vedem cum se termină”


Vladimir Putin a reacționat zâmbind atunci când a fost întrebat vineri despre contraofensiva ucraineană din regiunea Harkov-Izium și a avertizat că Rusia va răspunde mult mai dur dacă trupele ruse vor fi supuse mai multor presiuni, informează Reuters.

„Autoritățile de la Kiev au anunțat că au lansat și că desfășoară o operațiune activă de contraofensivă. Ei bine, să vedem cum se dezvoltă, cum se termină”, a spus Putin fără să-și ascundă un zâmbet

Vladimir Putin a mai adăugat că Moscova „nu se grăbește” în Ucraina și că obiectivele armatei ruse au rămas aceleași.

Declarațiile au fost făcute în orașul Samarkand din Uzbekistan, unde președintele rus s-a aflat în aceste zile la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Este primul comentariu public al liderului de la Kremlin după ce trupele ruse au fost nevoite să se retragă în dezordine în urma unei contraofensive surprinzătoare declanșate de armata ucraineană în regiunea Harkov-Izium.

În replică, Rusia a lovit infrastructura civilă ucraineană și a bombardat mai multe centrale electrice care au lăsat regiunile Donețk și Harkov fără energie. De asemenea, a fost bombardat și un baraj din apropierea orașului Krivoi Rog.

„Recent, forțele armate ale Rusiei au efectuat câteva lovituri sensibile. Să presupunem că acesta a fost un avertisment. Dacă situația de acum continuă, atunci răspunsul nostru va fi mai serios”, a mai spus Putin.

Întrebat dacă ceea ce el numește „operațiune militară specială” necesită anumite modificări, liderul de la Kremlin a spus că „planul nu are nevoie de ajustări și că „sarcina principală rămâne neschimbată și este in curs de implementare” iar „scopul principal îl reprezintă eliberarea întregului teritoriu al Donbasului”.

Editor : M.L.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zelenski a condiționat reluarea exporturilor de amoniac rusesc prin teritoriul Ucrainei de predarea prizonierilor de război ucraineni. Reacția ironică a Moscovei

Urmatoarea stire

Stupefiant: Un tânăr din Suceava și-a violat trei prieteni la o petrecere din Neamț

Stiri pe aceeasi tema