Putin şi Zelenski, implicaţi în două accidente suspecte, în aceeaşi zi

Este o coincidenţă cam mare ca preşedintele rus şi cel ucrainean să fie implicaţi concomitent în două accidente, nu?

Mai întâi am aflat că preşedintele Vladimir Putin (69) ar fi fost ţinta unui presupus atac, după ce limuzina în care se afla a suferit o lovitură în partea din faţă, lângă roata din stânga, în urma căreia s-a simţit o zguduitură puternică şi a ieşit un fum gros, fără însă ca vehiculul să fie scos de pe ruta sa. Mașina a ajuns în siguranță cu Putin nevătămat, dar, pentru că se presupune că a avut loc un atentat la viaţa preşedintelui rus, pe fondul invaziei armate din Ucraina, au avut loc mai multe arestări din partea serviciului său de securitate. Suspect e şi că unele gărzi de corp au dispărut, confirmând faptul că au fost compromise informații secrete despre planul de deplasare al liderului de la Kremlin.

Lui Vladimir Putin i-a fost mereu teamă că acest lucru s-ar putea întâmpla, motiv pentru care şi-a comandat cea mai sigură limuzină construită vreodată. De altfel, se şi spune că autovehiculul pe care îl foloseşte cel mai des la deplasările urbane este “un buncăr pe patru roţi”. Şi, ce-i drept, limuzina Aurus Senat, construită de Aurus Motors în 2018, poate rezista unui atac cu bombă sau cu arme chimice. Supranumită “Bestia”, mașina blindată are 600 de cai putere, geamuri de sticlă armată de 6 cm, un sistem de compresie a aerului, eficient în cazul atacurilor cu gaz, și poate atinge 250 km pe oră. În cazul unei coliziuni, scaunele pasagerilor sunt mutate automat într-o poziție mai sigură. Mai mult, persoanele din interiorul mașinii sunt în siguranță și dacă mașina se scufundă., când bolidul devine, practic, un mini submarin.  

Interesant este că, în aceeaşi zi, coloana în care se afla președintele Volodimir Zelenski a fost implicată, seara târziu, într-un accident rutier petrecut în capitala ucraineană Kiev. Zelenski a fost uşor rănit, fapt pentru care a fost examinat de un medic, însă șoferul celuilalt vehicul a avut nevoie de spitalizare.

Se pare că Zelenski se întorcea dintr-o deplasare de o zi la Izyum, un oraș din regiunea Harkov, care până de curând a fost deținut de trupele rusești. Președintele ucrainean a fost însoțit de vedeta franceză Bernard Henri-Levy. Fotografii din timpul vizitei, împărtășite de Zelenski pe rețelele de socializare, au arătat una dintre gărzile sale de corp purtând un ecuson folosit de unitățile SS-Totenkopfverbande din Germania nazistă.

Citeste continuarea pe okmagazine.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Preşedintele Ucrainei a fost implicat într-un accident rutier. Zelenski nu este rănit grav

Urmatoarea stire

Polonia vine cu revendicări în fața Rusiei: ‘Obiectele de artă din cel de-al Doilea Război Mondial să fie înapoiate!’

Stiri pe aceeasi tema