Putin s-a plâns la Erdogan că Ucraina nu a respectat armistițiul de Crăciun pe care l-au încălcat chiar soldații luiPreședintele rus l-a sunat luni pe omologul său turc pentru a discuta despre cooperarea în domeniul energetic, dezvoltarea unui hub regional pentru exploatarea gazelor naturale livrate de Federația Rusă. Putin nu a omis ocazia să se plângă de „ipocrizia” Kievului, în cadrul discuțiilor despre înțelegerea de la Istanbul privind exportul de cereale prin coridorul uminatar din Marea Neagră. 

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au avut prima discuție în acest an în care au trasat principalele linii de cooperare între cele două țări. Dicolo de domeniile tot mai vaste de cooperare între Moscova și Ankara, liderul rus a ținut să i se plângă lui Erdogan de atitudinea „duplicitară” a Kievului, acuzând „ingerința” forțelor străine în deciziile liderilor din Ucraina. 

Respectând liniile discursului propagandistic trasate chiar de el, Putin a „atras atenția asupra liniei distructive a regimului de la Kiev care se bazează pe intensificarea acțiunilor militare susținute de sponsorii vestici. Aceștia au crescut cantitatea de arme și tehnică militară tranmisă armatei ucrainene”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Kremlinului.

Putin a ținut să critice și maniera „duplicitară” în care comunică și acționează autoritățile de la Kiev. Acesta s-a arătat supărat că armata ucraineană nu a respectat armistițiul de Crăciun pe rit vechi, cerut de Patriarhul Kiril și ordonată de Putin, acuzând „ipocrizia” ucrainenilor. Totuși, liderul rus a nu a punctat că armata sa a fost cea care i-a încălcat flagrant ordinul și a continuat bombardamentele pe frontul din Bahmut. 

Editor : Alexandru Rotaru

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Autocar cu botoşăneni răsturnat în Italia. Doi pasageri preluaţi cu elicopterele (video)

Urmatoarea stire

Teodora Desagă (PMP), despre arderile de deșeuri din jurul Capitalei: Sunt acoperite de reprezentanți ai autorităților. Altfel nu pot să-mi explic cum de cu toții simțim această problemă și nu se găsesc vinovații niciodată (VIDEO)

Stiri pe aceeasi tema