Putin îl ”zboară” pe generalul Armaghedon, după trei luni. Schimbarea a fost făcută pentru a crește eficiența operațiunilor militare din Ucraina


Șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, a fost numit noul comandant al grupului de forțe combinate pentru „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina de către ministrul apărării, Serghei Șoigu, relatează Reuters, citat de The Guardian.

Gerasimov îl va înlocui pe Serghei Surovikin, un general notoriu care a deschis focul asupra protestatarilor pro-democrație în anii 1990. El a fost numit primul comandant general al Rusiei pentru războiul din Ucraina în aceeași zi în care Vladimir Putin a primit o lovitură umilitoare după ce o explozie de pe podul Kerci a scufundat o porțiune de autostradă în strâmtoarea Kerci și a provocat un incendiu major pe calea ferată.

Surovikin este un comandant veteran care a condus expediția militară rusă în Siria în 2017, unde a fost acuzat că a folosit tactici „controversate”, inclusiv bombardarea fără discernământ împotriva luptătorilor antiguvernamentali.

Surovikin are, de asemenea, o istorie în carouri, care include două perioade în închisoare pentru că ar fi vândut arme și pentru că a condus o coloană militară împotriva protestatarilor în timpul loviturii de stat din 1991. El a mai servit anterior în Tadjikistan și Cecenia.

Anunțând numirea miercuri, ministerul apărării a declarat că schimbările au fost concepute pentru a crește eficiența gestionării operațiunilor militare din Ucraina, relatează Reuters.

Surovikin va rămâne acum adjunct al lui Gerasimov, a declarat ministerul apărării.

Potrivit ministerului rus, decizia privind majorarea nivelului de conducere al „operaţiunii militare speciale” din Ucraina este legată de „extinderea anvergurii obiectivelor vizate, necesitatea organizării unei cooperări mai strânse între tipurile de trupe ale forţelor armate, precum şi de majorarea calităţii tuturor formelor de aprovizionare şi a eficienţei conducerii” acestor forţe.

D.Constantin

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Moment istoric pentru astronomie. Telescopul spaţial James Webb al NASA a descoperit prima sa planetă şi este asemănătoare Pământului

Urmatoarea stire

Unul dintre principalele noastre obiective este modernizarea sistemului de sănătate, astfel încât toţi românii care au nevoie să poată accesa servicii medicale de calitate

Stiri pe aceeasi tema