Putin cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriuVladimir Putin a semnat un decret care demarează campania de recrutare militară ce are loc în fiecare primăvară, chemând 147.000 de cetățeni pentru serviciul militar obligatoriu, transmite joi agenția de presă rusă TASS, preluată de Reuters.

În luna septembrie a anului trecut, Putin a semnat un ordin de chemare a până la 120.000 de oameni pentru campania din toamnă. La acea vreme, TASS îl cita pe ministrul apărării, care spunea că recrutarea nu este în niciun fel legată de operațiunea militară specială, expresia oficială folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina.

Toți bărbații din Rusia trebuie să îndeplinească un an de serviciu militar, între vârstele de 18 și 27 de ani, sau antrenamentul echivalent în timpul studiilor superioare.

În medie, în ultimii ani, în jur de 130.000 de persoane au fost chemate în fiecare campanie de primăvară și toamnă, mai arată TASS.

Editor : A.C.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Școlile care oferă elevilor o săptămână liberă pentru a se îndrăgosti. Unde se aplică măsura

Urmatoarea stire

Elena Udrea, dezvăluiri din spatele gratiilor despre Videanu. Gestul făcut de politician după arestare: „Îi doresc tot binele”

Stiri pe aceeasi tema