Putin caută soldaţi în închisori şi firme. Familiile voluntarilor dispuşi să moară în Ucraina ar primi 90.000 de dolari


Conform publicaţiei Moscow Times, Compania militară Wagner, care are legături strânse cu Kremlinul, ar fi oferit prizonierilor din Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod salarii mari şi posibile amnistii în schimbul a şase luni de serviciu în armată.

Cei care se ocupă de recrutare i-ar fi avertizat pe cei doritori să se înroleze că vor avea o misiune dificilă şi că nu se vor întoarce toţi acasă, ei urmând să se ocupe de detectarea aşa zişilor nazişti. 

Voluntarii din închisori ar fi primit promisiuni verbale că, în cazul decesului, familiile lor vor primi despăgubiri de peste 90.000 de dolari.

 

La o închisoarea din Sankt Petersburg, doar 40 de deţinuţi s-au înrolat, după ce 200 îşi exprimaseră iniţial interesul de a lupta în Ucraina.

 

Se urmăreşte înlocuirea forţelor epuizate

Acţiuni de recrutare au fost sesizate la două şantiere navale administrate de United Shipbuilding Corporation, companie a statului, şi de către compania minieră Metalloinvest a miliardarului Alişer Usmanov.

Cele două companii sunt sub sancţiunile americane, britanice şi ale UE din cauza implicării lor în conflictul din Ucraina.

 

Lucrătorii de la şantierele navale au fost ofertaţi cu contracte cu salarii lunare de 5.300 de dolari, dar cei care au dorit să plece la război este foarte mic,.

 

De asemenea, la mina Lebedinski din oraşul de frontieră Belgorod, se desfăşoară o acţiune de recrutare de câteva luni, conform unui salariat. 

 

Potrivit specialiştilor, acţiunea pare o încercare a armatei ruse de a înlocui forţele epuizate după luptele de uzură pentru capturarea teritoriilor din sudul şi estul Ucrainei.


Vă recomandăm să mai citiţi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Chipsuri Eco din porumb, retrase de la vânzare din București și din țară, din cauza unei substanțe suspicioase. Ce conțineau

Urmatoarea stire

Patru victime evreiești printre cele șapte persoane ucise într-o suburbie locuită de numeroși evrei

Stiri pe aceeasi tema