Putin a folosit cuvântul interzisStatele Unite au lansat un apel, pe un ton ironic, preşedintelui rus Vladimir Putin la recunoaşterea realităţii conflictului din Ucraina şi retragerea trupelor sale după ce a folosit cuvântul „război”, interzis în Rusia, în cursul unei conferinţe de presă, notează AFP.

Declanşată pe 24 februarie, intervenţia rusă în Ucraina este denumită oficial în Rusia drept „operaţiune militară specială”.

Autorităţile ruse au introdus o lege care prevede pedepse grele cu închisoarea pentru orice publicare de informaţii despre armata rusă considerate „false” şi mai multe persoane au fost condamnate, în special după ce au numit public acest conflict drept „război”.

Cu toate acestea, joi, într-o conferinţă de presă, Vladimir Putin a folosit acest cuvânt în timp dădea asigurări că doreşte ca războiul din Ucraina să se încheie „cât mai curând posibil”.

„Din 24 februarie, Statele Unite şi restul lumii ştiu că +operaţiunea militară specială+ a fost un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei”, a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

„În cele din urmă, după 300 de zile, Putin i-a spus războiului pe nume”, a adăugat el. „Ca următor pas în recunoaşterea realităţii, îl îndemnăm să pună capăt acestui război prin retragerea trupelor sale din Ucraina”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt.

„Agresiunea Rusiei împotriva suveranităţii vecinului său a provocat moartea, distrugerea şi strămutarea unor populaţii”, indiferent de terminologia folosită de Putin, a continuat Departamentul de Stat.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Horoscop zilnic: 2 mai

Berbec O zi care va scoate în evidență segmentul sănătății, fie prin dialoguri utile cu ceilalți, fie prin…