Putin a ezitat de trei ori începerea atacului asupra Ucrainei. Cum a fost luată decizia finală de război la KremlinLuni, 19 Decembrie 2022, ora 08:17

2485 citiri

Momentul declanșării unei ofensive pe scară largă a trupelor ruse asupra Ucrainei a fost amânat de trei ori de Vladimir Putin, ultima dată la mijlocul lunii februarie.

FSB (Serviciul de Securitate) a insistat să grăbească începutul invaziei, considerând că Rusia este suficient de pregătită pentru război. Vadim Skibitsky, șef adjunct al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat ediției germane Spiegel.

Potrivit interlocutorului, data trecerii de către armata rusă a graniței cu Ucraina au fost discutată de Putin cu ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful Marelui Stat Major, Valeri Gerasimov. În cele din urmă, Gerasimov a cedat presiunilor din partea FSB și a dat „undă verde” operațiunii ofensive.

În același timp, Skibitsky a remarcat că Statul Major rus a făcut o greșeală gravă în planificarea războiului. Acest lucru este dovedit de faptul că părți din trupele ruse au fost aprovizionate cu combustibil, muniție și alimente pentru doar trei zile. Serviciile secrete ucrainene au primit multe informații de la rezidenții locali din teritoriile ocupate de ruși despre locația unităților inamice.

Potrivit lui Skibitsky, momentul cheie în stadiul actual al războiului este restabilirea controlului asupra Hersonului de către Ucraina . Rusia, după retragerea unităților sale din partea dreaptă a regiunii Herson, a transferat aceste unități în regiunile Zaporojie, Donețk și Lugansk.

În prezent, trupele ruse sunt concentrate pe operațiuni de asalt în vecinătatea lui Bakhmut. Rușii au nevoie de acest oraș pentru o nouă ofensivă asupra Kramatorsk și Slaviansk din sud. Inamicul nu abandonează planurile de a captura întreaga regiune Donețk.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Xiaomi 13, un iPhone sub acoperire a fost lansat

Urmatoarea stire

Un preot din Constanța, condamnat pentru ucidere din culpă

Stiri pe aceeasi tema