Putin a discutat cu Erdogan despre avariile la gazoductele Nord Stream, denunţând „un act de terorism internaţional”

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc Recep Erdogan, presupusele atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, despre care el a afirmat că reprezintă un „act de terorism internaţional”.

Vladimir PutinFoto: Alexei Nikolsky / TASS / Profimedia Images

În cadrul convorbirii cu omologul său turc, Putin „şi-a exprimat punctul de vedere asupra acestui act de sabotaj fără precedent, în realitate un act de terorism internaţional, împotriva Nord Stream 1 şi Nord Stream 2”, a indicat Kremlinul într-un comunicat, conform AFP și Agerpres.

Patru scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în această săptămână în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei.

Livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 au fost oprite de Rusia luna aceasta, iar noul gazoduct Nord Stream 2 nu a fost dat în exploatare, în urma sancţiunilor europene impuse Moscovei după începerea agresiunii militare contra Ucrainei. Deşi scoase din funcţiune, cele două conducte au rămas pline cu gaz.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sorin Cîmpeanu nu mai vrea să fie ministru

Urmatoarea stire

Nord Stream AG a spus când vor începe să evalueze daunele aduse Nord Stream 1

Stiri pe aceeasi tema