“Protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană”


Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Zelenski, mesaj direct pentru ruși: “Protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană”
  • NATO respinge “retorica nucleară iresponsabilă” a Rusiei şi planul anexării unor regiuni ucrainene
  • Volodimir Zelenski a discutat cu actrița Barbra Streisand, care este ambasador al platformei de strângere de fonduri UNITED 24
  • Antonio Guterres critică ameninţările nucleare şi planul Rusiei de anexare a unor regiuni ucrainene
  • Serghei Lavrov a acuzat Occidentul că înarmează Ucraina cu unicul obiectiv de a slăbi Rusia
  • Până la un milion de ruși ar putea fi mobilizați
  • Primele imagini pe reţelele de socializare cu mobilizarea rușilor din ordinul lui Vladimir Putin
  • Șefa Comisiei Europene cere noi sancțiuni împotriva Rusiei după amenințările lui Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să-i convingă pe ruși să se revolte împotriva propriei conduceri, după decretul semnat de Vladimir Putin pentru mobilizare parțială. Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze sau să fugă, pentru a nu ajunge victime ale războiului.

„Le voi explica rușilor în limba rusă ce se întâmplă.

55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană. Acestea sunt opțiuni pentru ca voi să supraviețuiți.

Decizia Rusiei de a se mobiliza este o recunoaștere sinceră a faptului că armata lor de personal, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada o țară străină, nu a putut rezista și s-a prăbușit. Iar acum, datorită mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor ruși nu este ceva la televizor sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească.

Tocmai la faptul că Ucraina este puternică reacționează conducerea rusă, care își schimbă tactica și încearcă să atragă și mai mulți cetățeni și resurse rusești în război.

Le mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru victoria noastră”, afirmă Zelenski, într-un mesaj publicat pe canalul său de Instagram.

Autorităţile din Kârgâstan şi din Uzbekistan nu vor să-l ajute pe Putin și le-au transmis locuitorilor că cine luptă în Ucraina riscă zece ani de închisoare.

Autorităţile din Kârgâstan şi din Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii că se vor confrunta cu consecinţe grave şi cu închisoare de până la 10 ani, dacă se alătură forţelor armate ruse şi luptă în Ucraina. Mulţi cetăţeni uzbeci şi kârgâzi lucrează în Rusia.

Vestea a fost transmisă de canalul american Radio Liberty, potrivit căruia ambasada Kârgâzstanului a publicat miercuri un comunicat în care subliniază că orice formă de participare la activităţi militare pe teritoriul unui stat străin este considerată activitate mercenară şi se pedepseşte cu închisoare de până la 10 ani.

În acelaşi timp – transmite tot Radio Liberty – procurorul general din Uzbekistan a remarcat că persoanele care se înrolează în armatele străine riscă până la 10 ani de închisoare.

În urmă cu două zile, primarul Moscovei, Serghiei Sobianin, a declarat că va deschide un centru „pentru a sprijini Ministerul rus al Apărării în recrutarea străinilor pentru serviciul militar”.

Duma a aprobat recent un proiect de lege pentru simplificarea procesului pentru obţinerea cetăţeniei ruse pentru străinii care semnează un contract pe un an în armata rusă. Pentru a deveni lege, documentul trebuie să fie aprobat de Senat şi semnat de preşedintele rus.

Război în Ucraina, 22 septembrie | NATO respinge “retorica nucleară iresponsabilă” a Rusiei şi planul anexării unor regiuni ucrainene

Război în Ucraina, 21 septembrie | Volodimir Zelenski nu crede că Vladimir Putin va recurge la atacuri nucleare 

Război în Ucraina, 20 septembrie | Şi separatiştii din Herson vor referendum pentru alipirea la Rusia

Război în Ucraina, 19 septembrie | Zelenski, decret privind înființarea a 15 noi administrații militare în regiunea Herson

Război în Ucraina, 18 septembrie | Lupte grele pe fronturile din est şi sud-est

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Nu sunt tancuri potrivite pentru relieful ucrainean!”

Urmatoarea stire

Este o mobilizare totală 100%”: prima zi a eforturilor Rusiei de a-şi forma o nouă armată

Stiri pe aceeasi tema