[ditty id=108033]

Protest masiv în Tel Aviv: 80.000 de israelieni scandează împotriva Guvernului Benjamin Netanyahu (VIDEO)


Sunt proteste masive în Piața Habima din Tel Aviv, împotriva guvernului condus de Benjamin Netanyahu. Aproape 80.000 de persoane protestează, potrivit Times of Israel.

Proteste masive în Israel

Opozanții guvernului lui Benjamin Netanyahu protestează împotriva propunerilor ministrului justiției, Yariv Levin, de a zgudui sistemul judiciar prin limitarea severă a competențelor de control judiciar ale Curții Supreme de Justiție și prin consolidarea controlului politic asupra numirii judecătorilor, mai notează The Times of Israel.

Criticii spun că reformele ar anula independența justiției, ar favoriza corupția, ar anula drepturile minorităților și ar priva sistemul judiciar de credibilitatea care ajută la apărarea țării în fața acuzațiilor din plan extern de crime de război. Printre cei care s-au opus se numără judecătorul care prezidează Curtea Supremă și procurorul general al țării. După ce președintele Isaac Herzog, funcție cu un rol mai mult ceremonial în Israel, a făcut apel la politicieni să reducă tensiunile din jurul dezbaterilor, organizatorii demonstrațiilor au abordat o notă de unitate națională.

Vineri, Netanyahu s-a arătat dispus să facă modificări la planul de reformă, spunând că acesta va fi pus în aplicare „cu o deosebită atenție, după ce vor fi auzite toate pozițiile”.

Sondajele arată că publicul este împărțit cu privire la reforme. Săptămâna trecută, canalul 13 TV, constata că 53% dintre israelieni se opun schimbării modului în care sunt făcute numirile în justiției, în timp ce 35% susțin schimbarea. Apoi, joia aceasta, Channel 14 TV a relatat că 61% sunt pentru și 35% împotrivă.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Andrej Babis și un fost general NATO, în turul doi la alegerile prezidențiale din Cehia

Urmatoarea stire

Medicii au sfătuit-o să renunțe la sarcină, dar viitoarea mamă a refuzat. Ce a observat, la doar câteva ore după naștere

Stiri pe aceeasi tema