Protest la Ambasada Austriei din București, după votul împotriva aderării României la Schengen – VIDEO


În jur de 100 de oameni s-au adunat, vineri seara, în fața Ambasadei Austriei din București. Inițiativa i-a aparținut liderului AUR, George Simion, care a anunțat încă de joi protestul, imediat după votul pentru aderarea României la Schengen.

Oamenii au început să se adune în jurul orei 18:00. Românii și-au arătat nemulţumirea faţă de decizia guvernului de la Viena de a bloca intrarea României în spaţiul Schengen.

Protestatarii au luat cu asalt Ambasada Austriei

Strada pe care se află ambasada a fost închisă de jandarmi, nu mai pot să intre mașinile, iar George Simion a avut un dialog în fața camerelor cu un jandarm care îi solicita percheziție corporală, ceea ce a iscat o mică dispută verbală.

„Vom transmite un mesaj clar, hotărât, că nu suntem cetăţeni de mâna a doua a Europei, că românii au tot dreptul să beneficieze de apartenenţa la Uniunea Europeană, nu doar să fim folosiţi ca masă de consum, nu doar să vândă alţii produsele în magazinele care aparţin tot lor”, a declarat George Simion, vineri.

Protestatarii au scandat „Jandarmeria apără Austria”, „Rușine să vă fie”, „PSD și PNL, slugile la OMV”, „Cinse lor, cinste patrioților”, „Anticipate, anticipate”, „Jos guvernul trădător”.

Mulțimea mai striga „Vrem produse românești” și agită pancarte cu mesaje de boicotare a Raiffeisen Bank și OMV.

S-a cerut demisia președintelui și a premierului

Membrii AUR au cerut demisia premierului Nicolae Ciucă și a președintelui Klaus Iohannis.

„Cum să ne primească pe noi în Schengen, băi, fraţilor, când noi am dat totul pe gratis cu mult timp înainte!? Ce mai putem noi să dăm, să negociem?! De ce să ne mai bage în Schengen, sunteţi nebuni? Treziţi-vă!”

Membrii AUR au protestat şi în faţa Consulatului Austriei la Timişoara. Aceştia au încercat să scoată sigla instituţiei de pe sediu.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Vicepreședinta Parlamantului European, reținută pentru acuzații de corupție. Firul anchetei duce în Quatar

Urmatoarea stire

Belarus va permite tranzitul de cereale din Ucraina fără condiții prealabile

Stiri pe aceeasi tema