Protest în plină desfășurare la Primăria Sinaia. Care este motivul protestatarilorÎn Sinaia este în plină desfășurare un protest. Mai multe organizații solicită să nu se construiască o parcare de tip ,,park and ride”, pe Aleea Caraiman.


In articol:


La Primăria Sinaia are loc un protest. Manifestanții solicită salvarea Aleii Caraiman, care este o filă de poveste, potrivit acestora.

Aceasta este o zonă cunoscută de mulți oameni. Mai mult de atât, multe personalități au vizitat locația, de-a lungul timpului.

,, Primarul Oprea ne distruge istoria”

Protestatarii cer regândirea proiectului. Aceștia spun că parcările pot fi făcute chiar și în alte zone.
Oamenii revoltați au luat bannere, pe care se putea citi,, Primarul Oprea ne distruge istoria”   sau  ,, Nu treceţi cu buldozerul peste Aleea Caraiman.

,,Primarul Vlad Oprea, lipsit de orice urmă de viziune şi abandonând orice scrupule pentru a urma interese obscure, urmăreşte să o distrugă împreună cu dealul dintre Gara Sinaia şi Hotel Caraiman şi forţează construcţia

unei parcări monstruoase, care va mutila părţi istorice ale oraşului şi-i va răpi din moştenirea sa preţioasă”, au transmis, miercuri seară, organizatorii acțiunii de protest.

Citește și: ”Slujitoare” la proteste în Israel

„Nu-i niciun secret că e nevoie de infrastructură rutieră pe Valea Prahovei, dar la fel de clar este că soluţia Primăriei Sinaia este dintre cele mai proaste”, au declarat protestatarii.

Ce a declarat primarul orașului Sinaia?

„Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul, iar sinăienii îşi doresc acest proiect.

Citeste si: Cine sunt românii care ar putea rămâne cu bani în plus la salariu! Se iau noi măsuri- kanald.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean s-au despărțit, după ce artistul s-a întâlnit cu Theo Rose?- wowbiz.ro

Este perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi.

Park&Ride înseamnă un proiect unic pentru Valea Prahovei, dar şi pentru orice staţiune turistică din România.

Scopul nostru este să asigurăm standardele cele mai înalte pentru turişti, atât în ceea ce priveşte accesibilitatea, cât şi protecţia mediului, având în vedere că nivelul ridicat de trafic şi poluare reprezintă o mare problemă a DN1. Toate oraşele din România au nevoie de astfel de proiecte de infrastructură!”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Primăria Sinaia a venit cu o replică

Primăria din Sinaia a venit cu o replică în acest sens. Aceasta a transmis un comunicat de presă, în care a fost precizat faptul că proiectul este legal. De asemenea, îreplica este susținută prin argumentul că au primit avizul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a confirmat valabilitatea contractului de finanțare al proiectului. 

Prin fonduri europene, va fi finanțat un contract de peste 27 de miloane de lei. Există și reprezentanți ai altor foruri, ca de exemplu Comisia Națională a Monumentelor Istorice, care spun că proiectul poate fi realizat fără probleme.

Citeste si: „I-am spus să plece și a plecat la 3 dimineața și s-a ajuns aici, ăsta e caracterul ei.” Fulgy a lansat noi acuzații pentru Bia Khalifa- kfetele.ro

Citeste si: Alexandru Ciucu, primele declarații în urma deciziei luate de judecători privind custodia fiicelor sale:” Îmi iubesc mult copiii. Este o decizie în beneficul fetițelor noastre”- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Proteste ale cadrelor didactice din cauza salariilor: ”Rușine să vă fie”

 

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema