Protecția Consumatorului a descins la Mc Donalds și KFC. Clienții erau furați la gramaj


Cele două cunoscute lanțuri de fast food din Capitală au fost verificate, miercuri, de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, care au găsit mai multe nereguli. Mc Donalds și KFC din Piața Romană au fost amendate și închise până la remedierea abaterilor.

Atât la McDonalds, cât și la KFC, inspectorii au constatat că gramajul porțiilor de cartofi erau mai mici decât cele declarate. De asemenea, la băuturile răcoritoare de la dozator, nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar.

Alte nereguli găsite au fost legate de „lipsa mențiunii asupra ingredientelor cu potențial alergen, în lista de prețuri cu informații privind denumirea, gramajul și prețul produsului, din vecinătatea caselor de marcat, dar si lipsa mentiunii asupra gramajului produselor, pe panoul tactil interactiv de prezentare și comandă a produselor”, a comunicat Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București.

Nu în ultimul rând, agregatele frigorifice folosite pentru depozitarea alimentelor aveau acumulări de impurități, resturi alimentare, praf în strat grosier, exfolieri de vopsea, chedere rupte și grilaje cu rugină.

În urma neregulilor constatate, comisarii CPCMB au aplicat amenzi în valoare de 15.000 lei și au dispus măsurile complementare de oprire temporară a desfășurării activității până la remedierea abaterilor și remedierea deficiențelor de informare, în termen de 30 de zile.

M. Nedelcu

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Nefericitul clasament al fericirii noastre

Urmatoarea stire

Plante pe care e bine să le ai în casă pentru noroc și prosperitate. Care e planta recomandă în special pentru dormitor

Stiri pe aceeasi tema