propunere UE privind norme comune de promovare a reparării mai ușor a bunurilor – Glasul Aradului


Comisia Europeană a adoptat o nouă propunere privind norme comune de promovare a reparării bunurilor, care le vor permite consumatorilor să facă economii.

Înainte de expirarea garanţiei legale, vânzătorii au obligaţia de a face reparţii cu excepţia cazurilor în care costurile nu sunt mai mari decât produsul în sine. După expirarea garanţiei legale, consumatorii vor avea o serie de drepturi şi instrumente astfel încât să-şi repare mai uşor produsele.

Aşadar, dacă aveti o maşină de spălat sau un televizor care s-a stricat puteţi să faceţi reparaţii în temeiul legislaţiei Uniunii Europene. Ar trebui să existe avantaje de ambele părţi, cu alte cuvinte consumatorii să găsească mai uşor şi mai rapid unde să-şi repare produsele, iar de cealaltă parte vânzătorii ar putea fi încurajaţi să creeze produse mai sustenabile.

Va exista şi o platforma online, acolo unde se va putea comunica între vânzători şi clienţi. Datele Uniunii Europene arată că preferăm mai degrabă să aruncăm, decât să reparăm şi atunci vorbim despre 35 de milioane de tone de deşeuri pe an.

sursa observator

Citeste continuarea pe www.glsa.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Doi jandarmi au ajuns la spital. Unul s-a împușcat din greșeală în mână, iar glonțul a ajuns în abdomenul altui jandarm

Urmatoarea stire

Aquatim întrerupe joi și vineri furnizarea apei în câteva localități din județ

Stiri pe aceeasi tema