Promisiunea făcută de Regele Charles al III-lea în primul său discurs în Parlament


“Ne adunăm astăzi în amintirea anvergurii remarcabile a serviciului dedicat al Reginei pentru națiunile și poporul ei. Pe când era foarte tânără, regretata Sa Majestate s-a angajat să-și servească țara și poporul. Și-a ținut acest jurământ cu un devotament de neegalat.

Ea a dat un exemplu de datorie dezinteresată pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al sfaturilor voastre, sunt hotărât să îl urmez cu credință”, a spus Charles.

După momentul din Parlament, regele a plecat în Scoția, pentru ceremonia depunerii sicriului reginei Elisabeta a II-a în Catedrala Saint Giles din Edinburgh.

Cortegiul funerar a ajuns la Edinburgh, după o călătorie de 6 ore, sicriul fiind depus inițial în Sala Tronului de la Palatul Holyroodhouse.

Ulterior, acesta va fi mutat în catedrală,  în cadrul unei procesiuni publice.

La Palatul Holyroodhouse, regele și regina consoartă sunt întâmpinați de Lordul Provost, titlu care îl desemnează pe edilul orașului.

Tradiționala Ceremonie a Cheilor presupune ca suveranului să i se ofere cheile orașului, pe care regele le returnează apoi spre păstrare oficialilor aleși din Edinburgh.

Regele Charles al III-lea are programată o întâlnire cu șefa guvernului Scoției, Nicola Sturgeon, și participă la prezentarea unei moţiuni de condoleanțe în Parlamentul scoțian.

 

 

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop dragoste 2023: Zodiile care se vor căsători în acest an

Urmatoarea stire

Scandalul continuă! Ricky Martin, noi acuzații de agresiune sexuală

Stiri pe aceeasi tema