Proiect la Călăraşi prin care 630 de etnici romi vor beneficia de educaţie şi integrare pe piaţa muncii


Astfel, conform Consiliului Judeţean Călăraşi, se doreşte creşterea incluziunii şi abilitarea a 630 de persoane de etnie romă, pe o perioadă de 20 de luni. Se vor oferi servicii de educaţie, de sănătate şi de ocupări adecvate nevoilor acestora, printr-o asistenţă socială proactivă, prin abilitarea şi împuternicirea tinerilor şi femeilor şi prin conştientizarea comunităţii privind non-discriminarea populaţiei de etnie romă.

Proiectul se desfăşoară în comunele Mânăstirea, Chirnogi şi Şoldanu din Călăraşi, comunităţi în care nevoile principale identificate sunt prevenirea abandonului şcolar timpuriu, asigurarea accesului tinerilor la locuri de muncă decente şi sprijinirea sănătăţii populaţiei.

Parteneriatul este constituit din UAT Judeţul Călăraşi prin Consiliul Judeţean Călăraşi, care asigură managementul tehnic şi financiar al proiectului şi Asociaţia Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului (ACEDO), care asigură susţinere în activitatea de educaţie, respectiv pe cea de abilitarea şi imputernicire a femeilor, tinerilor şi populaţiei de etnie romă.

Dintre cele 630 de persoane de etnie romă, 240 sunt copii de vârstă preşcolară şi din învăţământ primar.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ruşii sunt acuzaţi că au dat foc cadavrelor pe front, ca să ascundă alte infracţiuni

Urmatoarea stire

Reconstrucția Ucrainei după război, estimată de Kiev la 750 mld. $. Cum va contribui UE?

Stiri pe aceeasi tema