Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămâna din 2023Anunț de ultimă oră de la ANM! Meteorologii au emis în cursul zilei de azi prognoza pentru următoarele săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămânp a anului 2023. Va ninge sau nu în următoarea perioadă?!

Dacă de Crăciun am avut temperaturi crescute, după cum spuneau chiar meteorologii – o vreme asemănătoare cu cea de Paște, se pare că din prima săptămână a lunii ianuarie, lucrurile se vor schimba. Mai exact, după mai multe zile în care mercurul din termometre a urcat la 13-14 grade, în primele zile din 2023, temperaturile vor scădea.

Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămână a anului 2023

În Banat temperaturile vor fi în scădere în primele zile din interval – mediile maximelor vor fi de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la sfârșitul primei săptănâni, temperaturile vor crește din nou iar maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4…5 grade. În a doua săptămână însă, temperatura va avea tendința de scădere ajungând spre medii regionale ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de -1…0 grade.În Crișana, până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi și valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne la 5…6 grade. Începând însă cu a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse.

Până în data de 1 ianuarie, în Transilvania, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Și în Moldova vremea se va încălzi din nou. La finalul primei săptămâni, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

În Dobrogea, la începutul intervalului, vremea se va răci. Valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Și în a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade.

În primele zile ale intervalului vremea se va răci în Muntenia, valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade și cele nocturne la -3…-2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad.

În Oltenia, la finalul primei săptămâni, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. Temperatura aerului va avea tendința de scădere în a doua săptămână, spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1…0 grade.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Vinul fiert, magia iernii! Rețeta secretă a unui viticultor: „Fără portocală sau scorțișoară”

Urmatoarea stire

Categoria de români care va beneficia de vaccinuri gratuite. Anunțul făcut de ministrul Rafila

Stiri pe aceeasi tema