Profesorii care vor să facă parte din grupurile de lucru care elaborează planurile-cadru pentru liceu pot depune online dosarul de înscriere, până luni, 18 septembrie. Ghid pentru completarea dosarului


Cadrele didactice din învățământul antepreșcolar, preșcolar, primar, gimnaziu și liceu care vor să facă parte din comisiile pentru elaborarea planurilor cadru de liceu, mai au timp 3 zile, până luni, 18 septembrie, să depună dosarul de înscriere online pe platforma https://competente.rocnee.eu/apel2023_09_pc. Ghidul întreg îl găsiți mai jos în articol.

Dosarul nu se depune în format fizic. Cu toate acestea procedura este una birocratică, iar profesorii trebuie să încarce și o adeverință de la unitatea de învățământ la care sunt angajați, deși aceste date sunt accesibile Ministerului Educației prin aplicația EduSal.

Printre actele necesare pentru a fi selectat ca profesor care să facă parte din grupul de lucru se cer și propuneri de îmbunătățire a planurilor-cadru. Cel mult 3 pagini.

Membrii grupurilor/subgrupurilor de lucru definite în structura Comisiei de elaborare/revizuire a planurilor-cadru de învățământ selectați vor fi plătiți în baza unor contracte civile. Tarifele pentru plata acestora se stabilesc prin ordin al ministrului educației.

Grupurile de lucru / subgrupurile de lucru din structura de elaborare / revizuire a planurilor cadru de învățământ
Calendarul de desfășurare a selecției

Ulterior expirării termenului limită stabilit prin prezentul Apel, accesul pe platformă nu va mai fi permis, iar eventualele candidaturi începute si nefinalizate sau incomplete vor fi respinse.

De remarcat, apelul a fost lansat pe 11 septembrie, potrivit anunțului postat pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, însă nu a fost comunicat public de Minister sau de CNPEE. Ministra Ligi Deca a anunțat pe 5 septembrie că urmează să fie lansat apelul pentru selecția profesorilor în grupurile de lucru pentru eleborarea planurilor cadru pentru liceu.

Înregistrarea dosarelor este posibilă numai după crearea unui cont pe platformă. Rezultatele selecției vor fi comunicate în contul din platformă al fiecărui utilizator. Corespondenta ulterioară, inclusiv cererile de clarificări, dacă va fi cazul, va fi purtată în scris, prin e-mail, exclusiv la adresa indicată în Cererea de înscriere, până la momentul deciziei finale privind selecția. Candidaturile incomplete și cele care conțin mai mult de o optiune a candidatului pentru grupurile/subgrupurile definite în structura Comisiei de elaborare/revizuire a planurilor-cadru de învățământ vor fi respinse.

În documentul CNPEE se precizează: “Atragem atenția asupra faptului că suportul electronic pentru platforma poate fi realizat doar în timpul programului de lucru al instituției și recomandăm persoanelor să depună dosarele de candidatură în cel mai scurt timp posibil și să nu amâne transmiterea pentru ultimele zile/ore. Apropierea de termenul limită atrage adesea o încărcare a volumului de trafic pe server și poate…

Citeste continuarea pe www.edupedu.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema