Produsele care se vor scumpi enorm în magazine. Mulți vor evita să le mai cumpere


În 2022, românii s-au confruntat cu foarte multe scumpiri pe toate planurile. Pe lângă faptul că au crescut facturile la utilități, gaze, lumină și apă, prețurile la alimente, cosmetice și imobiliare au căpătat cifre astronomice, în ultima perioadă. Ce produse s-ar putea scumpi foarte mult, în săptămânile ce urmează.

Prețul unor anumite produse alimentare ar putea crește cu 50%

În industria alimentară, prețurile au crescut foarte mult, în ultimele săptămâni. Potrivit statisticilor, românii resimt în propriile buzunare gaura în buget, atunci când umplu un coș de cumpărături cu produsele alimentare necesare pentru cele trei mese zilnice.

Cetățenii României sunt extrem de nemulțumiți de faptul că salariile s-ar afla la același nivel, în timp ce tarifele produselor necesare au crescut, unele dublându-se. Drept urmare, consumatorii apelează la soluții de urgență, precum procurarea unor produse mai ieftine.

Potrivit autorităților, luna octombrie nu aduce vești foarte bune pentru români, întrucât prețurile pentru anumite alimente, precum produsele bio, ar putea crește cu până la 50%. Cu alte cuvinte, un borcan de zacuscă bio s-ar putea scumpi și cu 22 de lei mai mult față de prețul actual.

Produsele de origine animală s-au scumpit și ele, în ultimele săptămâni. La măcelării, prețurile pentru un piept de pui dezosat, frigărui de pui sau o porție de aripioare de pui s-au dublat față de luna august 2022.

Majorări de prețuri cu 30% la produsele din carne și ouă

În urma secetei din vara lui 2022, ce ar fi distrus milioane de hectare de cereale, efectele schimbărilor climatice se resimt în România. Astfel, oficialii țării anunță noi scumpiri în țara noastră, în toamna acestui an.

Aceste noi tarife vizează, în special, produsele lactate, produsele din carne și ouăle. Conform autorităților, carnea, ouăle și laptele vor avea prețuri foarte mari și vor fi la nivel cu fructele de mare.

Statisticile sunt alarmante, întrucât în 2022 s-au înregistrat cele mai mari scumpiri de la începutul anilor 2000, spre neliniștea fermierilor români. Aceștia fac diverse calcule, temându-se de faptul că prețurile se vor mări în lunile sezonului ploios.

Citește și Prețurile alimentelor explodează din nou. Cât vor ajunge să dea românii pe un kilogram de cartofi

Prin urmare, la sfârşitul anului agricol, fermierii estimează că produsele din carne de porc vor crește cu 30%, în timp ce ouăle și produsele lactate ar putea înregistra majorări de 20%.

„Sunt mai multe motive: combustibilul, energia, gazul, forța de muncă și hrana pentru animale. Dacă un crescător cumpăra înainte cu 80 de bani kg de porumb sau grâu, anul ăsta prețul este dublu”, au mărturisit comercianții la Antena 3.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ce avere are Alexandru Arșinel. Are o carieră de peste 60 de ani în teatru și televiziune

Urmatoarea stire

PUTIN A MINŢIT! Este o mobilizare totală 100% pentru un război cum nu s-a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial

Stiri pe aceeasi tema