Producţia industrială a scăzut cu 1,1%, în primele 11 luni din 2022

Producţia industrială a scăzut în primele 11 luni din anul trecut atât ca serie brută (-1,1%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-1,6%), faţă de aceeaşi perioadă din 2021, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În perioada 1.I – 30.XI.2022, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,1%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,8%) şi industriei extractive (-2,9%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,3%”, arată datele INS.

”Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 30.XI.2022, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2021, a fost mai mică cu 1,6%, ca efect al scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,6%), industria extractivă (-3%) şi industria prelucrătoare (-0,2%).

În luna noiembrie 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 1%, datorită creşterilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,2%) şi industriei prelucrătoare (+1%).

Industria extractivă a scăzut cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,1%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,3%) şi industriei prelucrătoare (-0,4%), scrie news.ro.

Industria extractivă a crescut cu 0,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-18,8%) şi industriei prelucrătoare (-1,8%).

Industria extractivă a crescut cu 2,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 3,5%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-18,1%) şi industriei prelucrătoare (-1,2%).

Industria extractivă a crescut cu 2,3%.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Grecia își asumă o inițiativă de a sprijini România și Bulgaria pentru aderarea la Schengen

Urmatoarea stire

Situația din Soledar și Bahmut: Ucraina mută decisiv

Stiri pe aceeasi tema