procurorul general al Texasului Ken Paxton, mare duşman al lui Joe Biden, scapă de demitereInfluentul procuror general al Texasului, Ken Paxton, mare duşman al lui Joe Biden în tribunale, a scăpat sâmbătă de demitere, după un vot în Senatul statului său, notează AFP, citat de Agerpres.

Acest ultraconservator în vârstă de 60 de ani, apropiat de fostul preşedinte Donald Trump, divizează propria sa tabără, ceea ce a făcut ca rezultatul acestor voturi să fie foarte incert.

Membrii camerei inferioare a Texasului au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea demiterii sale în mai. Dar aceasta trebuia validată de Senat, care a preferat să-l achite.

Ales în 2014 în fruntea sistemului judiciar din Texas, el a făcut de atunci obiectul unei inculpări pentru fraudă financiară, care rămâne în aşteptare. Acest lucru nu l-a împiedicat să fie reales în 2018, apoi în 2022.

Din această funcţie, el a depus 50 de plângeri împotriva administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden, contestând, printre altele, politicile sale migratorii, fiscale sau de mediu.

În 2020, membri ai echipei sale au alertat cu privire la presupusul său abuz de putere.

După ce au fost demişi, aceşti “avertizori de integritate” au depus plângere pentru concediere abuzivă. La începutul acestui an, Ken Paxton a ajuns la o înţelegere pentru a pune capăt proceselor lor în schimbul a 3,3 milioane de dolari.

El a cerut Texasului să plătească factura, ceea ce a justificat deschiderea unei anchete parlamentare, mai scrie AFP.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema