Procurorul general al SUA anunță o anchetă legată de documentele clasificate găsite la Joe Biden

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a numit joi un procuror independent pentru a investiga documentele confidențiale găsite într-un fost birou și într-o reședință privată a lui Joe Biden, potrivit AFP și Reuters.

„Am semnat un document de numire a lui Robert Hur în calitate de procuror special” care „îl autorizează să ancheteze orice persoană sau entitate care ar fi încălcat legea” în această chestiune, a declarat el într-un scurt discurs.

Garland a făcut acest anunț la câteva ore după ce un avocat al Casei Albe a dezvăluit joi că echipa juridică a lui Biden a găsit un al doilea set de documente clasificate din perioada în care a fost vicepreședinte într-un spațiu de depozitare din garajul locuinței sale din Delaware.

Casa Albă a dezvăluit luni că documente clasificate din perioada în care a fost vicepreședinte au fost descoperite în noiembrie la un centru de reflecție din Washington.

Procurorii speciali sunt uneori numiți pentru a investiga cazuri sensibile din punct de vedere politic și își îndeplinesc responsabilitățile cu un anumit grad de independență față de conducerea Departamentului de Justiție, inclusiv față de Garland, care a fost numit de Biden.

Aceștia urmăresc uneori, dar nu întotdeauna, acuzații penale.

În noiembrie, Garland a numit un procuror special, Jack Smith, pentru a supraveghea investigațiile Departamentului de Justiție legate de Donald Trump, inclusiv gestionarea de către fostul președinte republican a documentelor clasificate și eforturile de a anula alegerile din 2020. Trump, învins de Biden în 2020, și-a anunțat în noiembrie intenția de a candida la președinție în 2024.

HotNews

Citeste continuarea pe www.obiectivdesuceava.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop 13 ianuarie 2023 – Astăzi trebuie să vă permiteți să faceți ceea ce doriți

Urmatoarea stire

Cântăreața Lisa Marie Presley, singura fiică a lui Elvis Presley, a murit joi, la vârsta de 54 de ani. La fel ca și tatăl său, decedat la vârsta de 42 de ani, Lisa Marie a suferit un stop cardiac.

Stiri pe aceeasi tema