Prinţul William a mărturisit cât de greu i-a fost să meargă în urma sicriului Reginei: „Mi-a stârnit niște amintiri”


Prinţul William le-a spus celor prezenţi joi la reşedinţa regală de la Sandringham, pentru a aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, că drumul parcurs în urma sicriului bunicii sale a fost un moment dificil, care i-a stârnit amintiri. El a făcut aluzie la momentul de acum 25 de ani, când a a mers în spatele sicriului în care se afla mama sa.

William, moştenitorul tronului, a mers în spatele tatălui său, regele Charles a III-lea, alături de fratele său mai mic, prinţul Harry, în timpul procesiunii solemne de miercuri în care trupul regretatei regine a fost transportat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Drumul de ieri a fost o provocare”, le-a spus William persoanelor din public care l-au consolat pentru pierderea suferită, în timp ce privea omagiile florale lăsate în faţa domeniului regal Sandringham din estul Angliei în onoarea reginei.

Mi-a stârnit niște amintiri”, a adăugat el, potrivit unor înregistrări video care au surprins conversaţia.

William şi Harry, pe atunci în vârstă de 15, respectiv 12 ani, au mers în urma sicriului mamei lor, prinţesa Diana – care a murit în 1997 la Paris, la vârsta de 36 de ani, într-un accident de maşină -, o imagine definitorie a vieţilor lor.

Fraţii, a căror relaţie a devenit din ce în ce mai tensionată în ultimii ani, au vorbit anterior despre trauma îndelungată suferită după moartea mamei lor şi despre acel drum, în timpul căruia şi-au menţinut expresiile stoice, în pofida suferinţei.

Cu toate că circumstanţele au fost de data aceasta diferite, după ce regina a încetat din viaţă în mod paşnic la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa sa din Scoţia, au existat unele similarităţi – emoţia, spectacolul solemn şi senzaţia dată de un eveniment important desfăşurat în faţa mulţimilor şi a camerelor de filmat.

 

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bilanțul inundațiilor din Pakistan se apropie de 1.500 de morți. Sute de mii de persoane dorm în aer liber

Urmatoarea stire

Prințul Paul a fost eliberat din închisoarea din Franța

Stiri pe aceeasi tema