Prinţul Harry a dezvăluit că a ucis 25 de persoane în Afganistan: „Trăgeam când trebuia”

Fiul cel mic al regelui Charles III a fost 10 ani în armata britanică, cu două campanii în Afganistan, în 2007-2008 timp de 10 săptămâni, apoi ca pilot de elicopter în sudul ţării din septembrie 2012 până în ianuarie 2013. A demisionat în 2015 pentru că nu s-a putut întoarce pe teren.

Citește și: Prințul Harry susține că a primit un mesaj de la prințesa Diana prin intermediul unei femei cu „puteri paranormale”. Ce i-a spus

Prinţul Harry a dezvăluit că a ucis 25 de persoane în Afganistan. Declarațiile ducelui de Sussex

În cartea sa “Spare”, ce va apărea marţi, dar din care unele ziare britanice au obţinut deja o copie, prinţul care locuieşte în California povesteşte că a învăţat, în cadrul antrenamentului său, să ucidă duşmani şi că asta făcea parte din meseria lui: “Trăgeam când trebuia, luam o viaţă pentru a salva o viaţă”, notează News.ro.

Potrivit Telegraph, el spune despre a doua sa campanie că şi-a putut număra victimele datorită camerelor de la bordul elicopterului său Apache.

“Mi s-a părut esenţial să nu-mi fie frică de acest număr. Deci numărul pentru mine este 25. Nu este un număr care să mă umple de satisfacţie şi nici care să mă jeneze”, scrie prinţul în vârstă de 38 de ani.

Citește și: Prințul Harry susține că a fost luat la bătaie de fratele său, William. Detaliile pe care Prințul le relatează în autobiografia sa

El spune că a considerat aceste victime drept “piese de şah” scoase din joc, aşa cum se prevedea în antrenamentul său, deoarece era imposibil să ucizi o ţintă “dacă o consideam persoană”.

“Mi-am fixat ca obiectiv încă din prima zi să nu mă duc niciodată la culcare îndoindu-mă că am făcut ceea ce trebuie, că am împuşcat talibani şi numai talibani, fără civili în apropiere”, a spus el. “Am vrut să mă întorc întreg în Marea Britanie, dar mai mult am vrut să mă întorc acasă cu conştiinţa intactă”.

Citește și: Prințul Harry, noi detalii despre relația tensionată cu fratele său. Ce a spus, pentru prima dată, despre Prințul William

Potrivit ziarului, implicarea militară a prinţului l-a transformat într-o potenţială ţintă a teroriştilor, de unde şi temerile cu privire la siguranţa lui pe care le-a exprimat de când a părăsit familia regală în 2020 şi şi-a pierdut protecţia publică.

Simona Trașcă s-a pozat în cea mai provocatoare ipostază. Rochia pe care a purtat-o abia i-a acoperit bustul generos…

Citeste continuarea pe a1.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Armata rusă nu aplică armistițiul ordonat de Putin

Urmatoarea stire

Investigație Reuters. Hackerii ruși “Cold River” au încercat să spargă platformele a trei laboratoare de cercetare nucleară din SUA, în timp ce inspectorii ONU erau la CN Zaporijie. Nu este clar dacă au reușit.

Stiri pe aceeasi tema