Printre victime nu au fost identificați români

  • MAE susţine că, până în prezent, printre persoanele afectate de incidentul de la gheţarul din Italia nu au fost identificaţi cetăţeni români.
  • Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificaţi cetăţeni români” , anunță MAE.
  • La Ambasada României la Roma şi la Consulatele Generale din Trieste şi Milano nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară prin intermediul telefoanelor de urgenţă.

Ministerul Afacerilor Externe din România susţine că, până în prezent, printre persoanele afectate de incidentul de la gheţarul Marmolada, din Italia, nu au fost identificaţi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, prin intermediul Ambasadei României la Roma şi al Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano, s-a autosesizat în urma incidentului produs la data de 3 iulie, la gheţarul Marmolada, soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

La nivelul Ambasadei a fost constituită o celulă de criză, iar reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiilor consulare au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene şi unităţile medicale din regiune, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a victimelor.

Nu au fost identificați români

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificaţi cetăţeni români. MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfăşurare, iar activităţile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condiţiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiţii de siguranţă”, anunţă MAE.

La Ambasada României la Roma şi la Consulatele Generale din Trieste şi Milano nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară prin intermediul telefoanelor de urgenţă. La nivelul Departamentului Consular din cadrul Centralei MAE a fost recepţionată o solicitare de sprijin din partea unei familii din România, a precizat MAE.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cutremur cu magnitudinea 4 în zona Vrancea

Urmatoarea stire

Află cum să îți întreții mașina în mod corect în sezonul cald

Stiri pe aceeasi tema