Printre persoanele dispărute după prăbușirea ghețarului din Alpi sunt și români. Anchetatori: “Sunt 6 morți, cu trupurile dezmembrate”


Șase oameni au murit, nouă sunt răniți și 16 sunt dați dispăruți în Italia, după ce un ghețar din Alpi s-a prăbușit. Printre cei dispăruți sunt și cetățeni români. Uriașul bloc de gheață s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Bilanțul provizoriu al victimelor a fost anunțat de agenția ANSA, care îl citează pe Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă din Veneto. „Situația evoluează și este greu să spui cu certitudine ce s-a întâmplat”, a spus el.

Patru dintre cele șase victime au fost identificate. Este vorba despre trei cetățeni italieni și un ceh. Un bărbat și o femeie sunt încă neidentificați.

Printre cei dispăruți se află italieni, germani și cehi și români, potrivit sursei citate.

Cadavrele recuperate până acum au fost duse la u punct amenajat pe patinoarul orașului, unde va avea loc dimineața recunoașterea lor de către rude. La locul tragediei au ajuns o parte dintre rudele victimelor și celor dați dispăruți.

Avalanșa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheții și a pietrelor, au spus anchetatorii pentru ANSA. Printre victime ar fi și ghizi.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăți de gheață și pietre. Aseară, operațiunile au fost suspendate, deoarece există pericolul ca și alte bucăți din ghețar să se desprindă. Ieri, în zona în care s-a produs tragedia, temperaturile au urcat până la 10 grade Celsius.

Uriașul bloc de gheață s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Editor : G.M.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

S-a fâsâit remanierea, în ciuda ‘listelor negre’: Ciucă a înțeles cu frumosul că nu poate da niciun ministru afară (Surse)

Urmatoarea stire

Cutremur cu magnitudinea 3,0 în judeţul Vrancea, luni dimineaţa

Stiri pe aceeasi tema