Primul F-16 ucrainean va fi unul dintre cele mai puternice semnale din partea lumii că Rusia va pierdePreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că face totul pentru ca piloţii ucraineni să aibă cât mai repede aeronave noi şi puternice. ”Primul F-16 ucrainean va fi unul dintre cele mai puternice semnale din partea lumii că Rusia va pierde din cauza propriei agresiuni, devenind mai slăbită şi mai izolată”, arată el. Zelenski transmite un mesaj oamenilor din Iran, despre care afirmă că ”sunt împinşi tot mai adânc de partea întunecată a istoriei”, în timp ce dronele iraniene Shahed furnizate Rusiei terorizează Ucraina în fiecare noapte.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri seară, că a avut loc o şedinţă a Statului Major, prima după vizite şi decizii importante legate de apărarea ţării.

”În primul rând, asta priveşte coaliţia aviaţiei – o coaliţiei de avioane de luptă moderne pentru Ucraina. Facem totul pentru a reduce timpul până când acest rezultat este obţinut, până când aeronave noi şi puternice cu piloţi ucraineni vor ieşi pe cerul ucrainean. Este clar că acest pas global ne va permite să ne extindem capacităţile de apărare. Pentru că doar cu aeronave puternice poate fi complet un sistem de apărare aeriană. Pe de altă parte, primul F-16 ucrainean va fi unul dintre cele mai puternice semnale din partea lumii că Rusia va pierde din cauza propriei agresiuni, devenind mai slăbită şi mai izolată. Acesta va fi un semnal că teroarea rusească a pierdut şi lumea noastră, care este bazată pe respect pentru naţiunile independente şi dreptul popoarelor de a-şi alege propriul drum, a rezistat”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod anunţă noi incidente. Rusia se opune îngheţării războiului din Ucraina
El a menţionat că se vor pregăti bazele pentru a se asigura că tranziţia aviaţiei este cât de rapidă şi de eficientă se poate.

”Luptătorii noştri au dovedit deja că pot stăpâni armele moderne cu o eficienţă la care nu se aşteptau din partea noastră. Sunt sigur că ei vor avea la fel de mult succes cu aparatele de zbor”, a adăugat Zelenski.

El a arătat că a fost informat despre situaţia de pe front, despre contra-acţiunile ucrainene şi despre capacităţile pe care Rusia le va folosi.

”Ştim cum să răspundem. Asta se aplică în special ameninţărilor cu rachete şi terorii constante a dronelor kamikaze. Acum Rusia recurge tot mai mult la aşa-numitele lovituri combinate – diferite tipuri de rachete, diferite tipuri de drone”, a declarat preşedintele Ucrainei.

El a menţionat că soldaţii ţării sale au doborât aproape 900 de drone iraniene Shahed până în prezent, din cele 1.160 folosite împotriva Ucrainei.

”Căutăm constant instrumente pentru a duce rata de doborâre a dronelor iraniene la 100%. Dar astăzi, având în vedere că astfel de atacuri sunt în desfăşurare, aş vrea să fac apel direct la oamenii din Iran. La toţi – societate, ulama (învăţaţi…

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema