[ditty id=108033]

Primarul unei comune din România face economie “la sânge”. A tăiat lefurile funcționarilor și cu 1.500 de lei. Vinde și case la preț de nimic


Primarul comunei Gura Văii din Bacău a luat măsuri extreme pentru a se pregăti pentru perioada dificilă care vine. Noul al aduce mai puțini bani în buzunarele angajaților din Primărie. Mai mult și consilierii locali au decis să sprijine inițiativa așa că și-au anulat toate sporurile pentru anul 2023.

„Funcţia de consilier inspector, grad superior, în gradaţie cinci, în trecut beneficia de un salariu brut de 8.415 de lei, iar pe noua grilă de salarizare are 7.280 de lei.”

Un angajat care lucrează de mai bine de 30 de ani povestește că anul 2023 i-a adus o gaură în salariu de 1.500 de lei. Cu toate acestea omul este mulțumit că banii săi vor fi folosiți pentru investiții comuna în care trăiește: Este normal! Investiţiile nu se pot face fără bani. O idee bună, că locuiesc aici în comună. Nu avem apă, nu avem gaz… Dacă nu contribuim cu toţii pentru comună, cine să contribuie?

„Pe salarii, anul trecut s-au dus 2,4 milioane de lei noi, anul acesta se vor duce doar 1,8 milioane. Facem o economie de 600 de mii de lei”, spune primarul Silviu Tinei.

Comuna Gura Văii din Bacău are nevoie de multe investiții iluminat public, canalizare, amenajare și asfaltare de drumuri. Până acum s-au obținut fonduri pentru a asfalta doar 5 km de drum. Prea puțin pentru comună, însă prioritate au instalațiile de apă și canalizare.

„Ni s-a promis ca ne asfaltează  anul asta. Mai rămân niște bani pe care ii folosim la alte proiecte. Dacă nu lucram la stat, nu mai trăim? Cum trăiesc eu, pot sa trăiască și cei din primărie cu salariile respective, nu sunt răutăcioasă.”

Mai mult decât atât Primăria a scos la vânzare 200 de case din satul Rotunda la doar câteva sute de euro fiecare. Clădirile au fost construite pe un deal în urma unor inundații și au rămas mai bine de 16 ani goale. Numai din vânzarea lor, s-au strâns aproape 2 milioane de lei la buget.

Sursa: Observatornews

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bunic împușcat în cap de nepot la Jdioara, în Timiș. Arma de vânătoare s-a descărcat accidental și l-a ucis pe bătrân

Urmatoarea stire

Curtea Supremă din Carolina de Sud a anulat o lege care interzicea avortul

Stiri pe aceeasi tema