Primarul Ion Doldurea: „Mihai Viteazul a ridicat Caracalul la rangul de târg și a făcut curți domnești”Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a povestit despre faptul că Mihai Viteazul și-a făcut reşedinţă la Caracal, în judeţul Romanaţi, şi acolo a ridicat Curtea Domnească. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Mihai Viteazul avea, când s-a urcat pe tron, 23 de sate în Romanați. În 1601 avea 40. La Caracal, fiind locul cel mai important din zonă, l-a ridicat la rangul de târg și a făcut curți domnești. Sunt șase documente scrise către împăratul Austriei și fratele acestuia, în care se spune «date la curțile mele domnești de la Caracal». El pornit o incursiune către turci din Caracal și a avut și câteva bătălii în această zonă. Este foarte legat de oraș”, a declarat acesta.

Conform primarului Ion Doldurea, Caracal este locul în care mai mulţi domnitori şi-au avut reşedinţa.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema