”Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj”Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 13:42

63 citiri

Poliția Locală a Sectorului 6, aflată în subordinea primăriei, a transmis sâmbătă, 21 ianuarie, că primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj și că doar Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale, se ocupă de monitorizarea câinilor maidanezi.

”Terenul a aparținut unui CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36”, se justifică Poliția locală, într-un comunicat de presă.

Ana Oroș (43 de ani) a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost atacată de o haită de câini lângă Lacul Morii, din Sectorul 6, în timp ce era la alergat.

Femeia a mai fost atacată de câini în același loc în aprilie 2022. Atunci a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență. A fost făcut chiar un apel public pentru donare de sânge.

Potrivit autorităţilor, în cazul incidentului anterior câinii au ieșit din curţile oamenilor, însă pentru că proprietarii nu aveau acte pentru ei, aceștia fost preluați de primărie.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ministrul Justiției consideră că percepţia potrivit căreia DNA şi-a oprit motoarele nu este confirmată de realitatea obiectivă

Urmatoarea stire

”O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala!”

Stiri pe aceeasi tema