Primăria Sinaia a cumpărat, cu două milioane de euro, vechea telecabină care urcă din staţiune în Bucegi„Ieri, 16 ianuarie 2023, a fost semnat de către reprezentanţii Societăţii de Transport Public Sinaia, actul de cumpărare prin licitaţie publică a Telecabinei din oraş. Odată cu preluarea Telecabinei Sinaia şi a instalaţiilor de transport pe cablu care o deserveau, domeniul schiabil sinăian devine incontestabil, prin numărul de instalaţii şi pârtii, cel mai mare domeniu al sporturilor de iarnă din România şi singurul de altitudine”, au transmis, marţi după amiază, oficialii Primăriei Sinaia.

Conform acestora, instalaţia de transport pe cablu care are două tronsoane şi o lungime de peste doi kilometri a costat două milioane de euro, potrivit News.ro.

Telecabina care urcă din Sinaia spre Cota 1400 a fost construită în 1970 şi are o capacitate de transport de 350 persoane pe oră, lungimea traseului fiind de 2.328 metri. Cel de-al doilea traseu pleacă de la Cota 1400 şi ajunge la Cota 2000, având o lungime de 1.945 metri.

Prin achiziţionarea unui skipass, care în acest sezon costă 230 de lei, schiorii vor avea la dispoziţie 12 instalaţii de transport pe cablu, respectiv două telecabine, două telegondole, patru telescaune, două teleschiuri şi o bandă.

loading…

Citeste continuarea pe www.obiectiv.info

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema