Prima zi, primele probleme. Un tramvai nou de pe linia 41 din București s-a defectat la doar câteva ore de la punerea în funcțiuneUn tramvai din cele 15 achiziționate de Primăria Capitalei de la Astra Arad s-a defectat duminică dimineață, la doar câteva ore de la inaugurare.

Tramvaiul Imperio s-a defectat la Casa Presei, capătul liniei 41, iar cauzele nu sunt cunoscute încă.

Inaugurarea a fost făcută după luni de întârziere. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a numărat printre primii pasageri ai tramvaiului, potrivit Antena3.

Tramvaiele ar fi trebuit să circule din septembrie, dar au existat multe probleme, fie cu motorizarea, fie cu faptul că acestea erau neconforme cu peroanele.

Noile tramvaie de la Astra au fost puse în circulație sâmbătă. Nicușor Dan: Este un moment de bucurie pentru Bucureşti

Noile tramvaie de la Astra au fost puse, sâmbătă, în circulație. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut s-a plimbat cu cu unul dintre cele 15 tramvaie noi, care circulă pe linia 41 din Bucureşti.

„Este un moment de bucurie pentru Bucureşti, primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, ca tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din fondul de mediu.

De asemenea, o să lansăm curând achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a mai spus că investiţiile sunt estimate la 1 miliard de euro, bani europeni sau nerambursabili.

„Am încercat în anii aceştia să ne concentrăm pe lucrurile importante, 200 de milioane de euro aceste tramvaie, 500 de milioane de euro pentru care am lansat achiziţia – modernizarea liniilor de tramvai, 200 de milioane de euro investiţii în reţeaua de termie, pentru care am atribuit deja şi s-a început proiectarea şi din primăvară o să vedeţi lucrările, 50 de milioane de euro autobuze electrice, 50 de milioane de euro troleibuze. Asta înseamnă 1 miliard de euro bani europeni sau nerambursabili pe care îi atragem prima oară pentru Bucureşti şi asta cred că trebuie să facă primarul”, a arătat Nicuşor Dan

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Fetiță vindecată de cancer, cu o terapie revoluționară. Copila fusese diagnosticată cu leucemie: “În cele din urmă aș fi murit”

Urmatoarea stire

În plin sezon al virozelor respiratorii, ploieștenii respiră a treia zi consecutiv aer poluat. Copiii sunt cei mai vulnerabili la PM10

Stiri pe aceeasi tema