Prima girafă fără pete din lume s-a născut la o grădină zoologică din SUAO grădină zoologică din Tennessee, Statele Unite, a devenit cunoscută la nivel mondial după ce acolo s-a născut ceea ce oamenii de știință susțin că ar fi singura girafă din lume care are o singură culoare.

Girafa este o femelă și a venit pe lume pe 31 iulie, iar ceea ce o diferențiază de alți pui de girafă este faptul că nu are pete, ci are o culoare maro uniformă.

La mai puțin de o lună, girafa are deja 1,80 metri înălțime, arată ziare.com.

Reprezentanții grădinii zoologice cred că girafa este unică, având în vedere că acestea se nasc foarte rar fără aspectul lor pestriț, care servește în primul rând ca formă de camuflaj în sălbăticie. Pielea de sub pete are, de asemenea, un sistem de vase de sânge care permite girafelor să elibereze căldura prin centrul fiecărei pete, oferind o formă de reglare termică.

Grădina zoologică Brights a declarat că speră ca această naștere neobișnuită să contribuie la evidențierea provocărilor cu care se confruntă girafele în lume. Cel mai înalt animal din lume este amenințat de fragmentarea habitatului său din Africa, precum și de braconaj.

„Acoperirea internațională a puiului nostru de girafă fără model a creat un reflector atât de necesar pentru conservarea girafelor”, a declarat fondatorul grădinii zoologice Brights, Tony Bright, pentru un post local de televiziune, mai notează sursa citată.

Sursa foto: KPTV

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema